Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet méhszájsebem?

Mitől lehet méhszájsebem?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és szűz. Amióta az eszemet tudom (már ovis korom óta) van folyásom, ezzel eddig nem is törődtem, mert nekem ez természetes volt. De a barátommal már tervezzük, hogy kettesben töltsük az időt, és hát úgy gondoltam, hogy jobb ha megnézetem ezt a folyást, nem akarok beégni a párom előtt. Összeszedtem magam, és elmentem dokihoz. Megvizsgált, és kiderült, hogy nagyon csúnya méhszájsebem van. De mitől? Annyira fájt a vizsgálat és annyira zavarban voltam, hogy csak azért nem ájultam el, mert megfogott a doki. Nem sok mindent mondott, csak odaadta a leletet meg, hogy majd menjek vissza a keneteredményért, meg odaadta a telefonszámát, hogy anyukám hívja fel. Fel is lett hívva, de azt mondta, hogy az eredményig nem tud mondani semmit, majd utána megbeszéljük, hogyan tovább. Annyira szörnyen érzem magam. Rettegek visszamenni. Rettenetesen fájt, amit csinált, remegett a lábam, meg riszta görcs voltam. Pedig rendes volt, meg nem volt durva, de mégis. És csak azon kattog az agyam, hogy miért én? Akik össze-visszakefélnek, azoknak semmi bajuk, de én, akinek még csak a kezét fogta fiú, méhszájsebbel szenvedek. Már azon is agyaltam, mi van, ha méhnyakrák lesz belőle. Annyira félek! Valaki járt már hasonló cipőben? Bármi segítségnek vagy biztatószónak örülnék!
2009. máj. 11. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne ess kétségbe, a méhszájseb könnyen és viszonylag gyorsan gyógyítható. Van a családban, akinek volt ilyen, akkor először kenegetésre járt, majd a doki felajánlott más kezelési módot. A lényeg, hogy meggyógyult, minden rendben vele, teljesen egészséges.

Nyugi, anyukád olyan orvoshoz visz, aki tud segíteni, biztosan meg fogsz gyógyulni!

2009. máj. 11. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:

7 évvel ezelőtt, 20éves koromban én nekem is méhszájsebem lett. Sokszor volt előtte fertőzésem (kollégium, fürdők, úszás oktatás stb miatt). Az orvososm szerint a sok fertőzés úgymond kimarta a méhszájat. Fagyasztásra került sor, ami szörnyű volt, alig bírtam hazajönni. Azóta vigyázok nagyon és nem újult ki. Megjegyzem, 17 éves korom óta ugyanaz a partnerem, és azóta sem volt más.

Engem is bántott, hogy miért én?! De aztán ugye kezelték, utána nagyon ügyeltem a higiéniára, kerültem a közös fürdőket stb és azóta nincs panaszom, nem volt ilyen bajom többet.

Igyekezz pozitívan gondolkozni ezzel kapcsolatban és bízni abban, hogy ezen túlesel és többet nem lesz gondod vele. Sokan küzdenek ezzel, a barátnőimnél is előfordult, de miannyian túl vannak rajta a kezelés segítségével.

Fel a fejjel!

2009. máj. 11. 18:08
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit megnyugtattatok. Köszönöm még egyszer!

2009. máj. 11. 20:43
 4/4 anonim válasza:
Ugyanebben a cipőben járok, 19 éves vagyok és két hónapja vesztettem el a szüzességemet, utána derült ki, hogy nagyon csúnya méhszájsebem van, a doki azt mondta, hogy 3-szor szülő nőknek nincs ilyen... Én is megijedtem mivel korábban én sem voltam soha senkivel, tehát még szűz voltam amikor ez kialakult! Azt mondta, le kell fagyasztani sajnos, talán a jövő héten meg is csinálja... Állítólag csak az érzéstelenítés fáj, a többit már nem érzed viszont valóban kellemetlen! De utána nem is fogsz rá emlékezni, szóval nyugi! Én teljesen együttérzek veled, én is kissé félek...:S De ne félj egy nap az egész de utána minden rendben lesz!:)
2009. máj. 13. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!