Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek? (rövid. )

Mit tegyek? (rövid. )

Figyelt kérdés
1 hónapja állandóan azt érzem, hogy pisilnem kell. Voltam már orvosnál, írt fel gyógyszert, de nem segített. Most már 100%-osan biztos vagyok benne, hogy nekem nincsen semmi bajom. Mert ha itthon vagyok nem érzem ezt, de ha elkel mennem valahova (suli) akkor egyszerre rám jön. Emiatt mostanában rengeteget idegeskedek, ez sem tesz jót. Mit tegyek, hogy a pisilési ingert máshol se érezzem?

2011. nov. 20. 08:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Elképzelhető ezek alapján, hogy idegi alapon van jelen nálad ez a jelenség.

Kérd ki pszichológus tanácsát.

2011. nov. 20. 11:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Sztem is menj el egy pszichológushoz! Baj nem lehet belőle! Próbálj meg nem foglalkozni vele és ne srtesszelj rajta,nem tesz jó...Persze ezt így könnyű mondani,de én is bele estem ebbe a "csapdába" de én magamnak leküzdtem :)
2011. nov. 20. 11:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Inkább meg próbálok nem foglalkozni vele, mert 13 évesen nem akarok pszichologikushoz mennni. :(
2011. nov. 20. 12:28
 4/6 gomzoli ***** válasza:
Szorongsz.
2011. nov. 21. 00:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez pontosan mit jelent?
2011. nov. 21. 14:59
 6/6 gomzoli ***** válasza:
A szorongás a helyzettől, helytől való bizonytalan belső félelemérzés, bizonytalanságérzés, ami miatt a vizelési inger fellép. Önbizalomhiány, kisebbségérzés, vagy ehhez hasonlók lehetnek az okai. Otthon, a megszokott környezetben nincs, mert ott védve érzed magad, de amint önállónak kell lenned (elmész otthonról) jelentkezik. Társaságban valószinűleg feszengsz, és úgy érzed, folyton meg kell felelned, hogy egyenértékűnek tartsanak. Félsz, hogy elrontasz valamit, és attól tartasz, hogy egy esetleges hiba után nevetség tárgya leszel. Ezek a tünetei az önértékelési zavaroknak, amiket az elején említettem. Ha úgy érzed, hogy illik rád, beszélj valakivel, érett személlyel, lehet korodbeli is, de jobb, ha szakember. Ez nem betegség, vagy gyogyó, szó sincs róla, sok kamaszkorú átéli a felnőtté válás során, csak sokan magukba fojtják, vagy agresszívek és trágárak lesznek (legjobb védekezés a támadás alapon...). A pisilési inger csak egy tünete ennek a lelki alapú szorongásos helyzetnek.
2011. nov. 21. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!