Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felírathatja más a nevemben a...

Felírathatja más a nevemben a fogamzásgátlómat?

Figyelt kérdés
Sajnos egész héten dolgoztam reggeltől estig és nem volt időm elmenni nőgyógyászhoz. Ha írok két tanús meghatalmazást, meg odaadom a barátomnak a taj kártyámat, akkor ő felírathatja az orvossal a gyógyszerem? Másik opció: esetleg budapesti nőgyógyászat van, ami holnap kb. este 6-ig fogadja a betegeket? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
2011. nov. 17. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Telefonálj be a háziorvosnak, hogy kéne egy recept xy érte megy. Ez a legegyszerűbb szerintem gondolom az még ismer is, nem olyan mint a nőgyógyász, hogy mikor melyik van egy se jegyez meg senkit. Mondjuk, ha magán, akkor is odatelefonálhatsz, hogy kéne egy recept.

Meghatalmazást vagy elfogadnak, vagy nem, inkább nem.

2011. nov. 17. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem a háziorvos szokta felírni.Évente elmegyek vizsgálatra,és amit ott kapsz papírt azzal elmenni.
 3/7 anonim ***** válasza:
Menj el ügyeletre. Szerintem felírhatják ott is. Amúgy mi úgy csináljuk, hogy felhívja valaki a dokit, felsorolja milyen gyógyszerek kellenek és valaki elmegy értük a doki által megadott időpontban. (Főleg a mamának, mindenféle szívgyógyszere van, fogibogyót csak felírnak telón is).
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem úgy van hogy háziorvos nem írhat fel?
2011. nov. 17. 20:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Az a helyzet, hogy költöztem és a házi orvosom kb. 170 km-re van innen...még nem találtam itteni háziorvost, akihez átjönnék. Megpróbálom akkor az ügyeletet, de talán a Mester utcai rendelő is nyitva van még akkor.
2011. nov. 17. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak speciálisat nem irhat fel a házi orvos (pl diane 35) az átlagosakat felirhatja.
2011. nov. 17. 23:30
 7/7 anonim ***** válasza:

A háziorvos bármit felírhat szakorvosi javaslatra ! Az ügyeletet szerintem meg se próbáld, mert páros lábbal fognak ezzel kirúgni (nálunk legalábbis nem túl segítőkészek)

Szerintem keress egy olyan nőgyógyászt,aki rendel este is és mondd meg neki, hogy csak receptre van szükséged. Valószínűleg 500 Ft-ért felírja neked, ha megmondod, hogy mi a problémád.

2011. nov. 18. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!