Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni. Hányadik hó után teljes a biztonság?
Ez attól is függ, hogy milyen fajtát szedsz. Látatlanban senki sem fogja tudni megmondani, ezért TÉNYLEG nem hülyeség elolvasni a betegtájékoztatót. Nem csak a védettséggel, hanem egyéb, a szedéssel kapcsolatban nagyon fontos információkat tartalmaz ! Ha ezen kívül kérdésed van, akkor felhívhatod a nőgyógyászodat is, aki tuti biztosan helyes választ fog adni.
ÁLTALÁNOSSÁGBAN annyi elmondható, hogy a legtöbb gyógyszer-NEM MINDEGYIK !!!- kb 2 hét után már védettséget ad és a szedési szünet alatt is és természetesen utána is véd, tehát a 2 hetes védettség nem minden újabb levélre értendő, hanem csak a legelsőre, azaz folyamatos és pontos szedés mellett a 28 napos ciklus minden napján védett vagy.
Szintén fontos megjegyezni, hogy a tablettát mindig pontosan kell bevenni (két tabletta között max. 36 óra telhet el), mert különben nem biztos a hatás.
Ha szedés közben hasmenés, hányás jelentkezik, akkor kiegészítő módszert(óvszer)kell használni, mivel ezek miatt veszíthet a hatékonyságából.
Ha a fogamzásgátló mellet antibiotikumot kell szedned, akkor arra figyelj oda, hogy a két gyógyszer bevétele között elteljen legalább 3 óra, mert az antibiotikum gyengítheti a hatását. Ez igaz bizonyos fájdalomcsillapítókra, antidepresszánsokra illetve gyógynövényekre is !
Az én milligest tájékoztatóm 1 levelet ír, hogy annyit be kell szednem mire véd. Én a helyedben nem kockáztatnék, ha eddig kibírtátok gumival, akkor bírjátok még ki a levél végéig. Ennyire egyszerű:-)
20N
Nem akarok megint arrogáns s.egg lenni, de az leszek:D Nekem tök furcsa, hogy a nők iszonyatosan nagy %-a szed tablettát, de a legtöbbnek halvány lila gőze nincs arról, hogy hogyan is működik. Pedig ha az alapokkal tisztában lenne, akkor a tablettáról szóló kérdések nagy részét fel sem kellene tenni.
A tabletta úgy működik, hogy (többek között) megakadályozza a PETEÉRÉST. Ha nincsen érett petéd, amit meg lehetne termékenyíteni, akkor akár naponta 15-ször is belédélvezhet egy egész focicsapat, akkor sem lehetsz terhes!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!