Mint tudjuk a menstruáció nem betegség, de akkor miért szenvedünk tőle olyan sokan?
Nekem pl mindig ott a görcs, amellett derékfájás, fájnak és fáznak a lábfejeim, ráz a hideg, míg van, aki röhögve elviseli ezeket a napokat, mintha nem is lennének mások, mint a hónap többi napjai.
Náthával együtt meg még f*szább. (bocsi a használt kifejezésért)
Nem mindegy, hogy ki hogyan áll hozzá. Aki természetesnek veszi, könnyebben viseli. Aki magát a nőiséget (nem nőiességet, van különbség!) jobban meg tudja élni, szintén könnyebben viseli.
Ha súlyos tüneteid vannak, akkor meg fordulj orvoshoz, lehet segíteni rajtuk.
Velem nemrég közölte az orvos, hogy nem normális az hogy ennyire fáj, konkrétan nem tudok felkelni, és volt olyan hogy nem volt otthon gyógyszer és a párom már ügyeletre akart vinni, mert összeestem, remegtem...
Első kettő, nem azt kérdeztem, miért nem betegség.
Én úgy állok hozzá, hogy oké, természetes. Addig nincs is gond, amíg nem kezd fájni. Ki szeret úgy vonatra várni vagy vizsgázni, hogy közben fáj a dereka és rázza a hideg?
Amúgy csak az első nap és éjszaka ilyen, másban nagyon nem zavar.
"Azokat viseli meg jobban, akikbe azt nevelték, hogy ez valami borzasztóan rossz, szégyellni való dolog."
Haha. Anyámtól egy szisszenést sem hallottam, mikor gyerek voltam. Csak azt láttam, h oda van készítve a betétescsomag a wc mellé. Nővérem sem nyavajgott soha. Tudtam mire van a mensi. 10 éves voltam mikor megjött és nem mindig fájt, de 20 éves korom után kezdtem el egyre jobban görcsölni és rosszabbul lenni az első napon. Szerinted én szegyellem v nem voltam jól megtanítva? Ez elég nagy butaság. Nem hinném, h ez ennyire pszichés eredetű a fájdalom. Inkább a pillanatnyi lelkiállapottól függ. Ha munkában jön meg, akkor szenvedek. Ha otthon vagyok és nem csinálok semmit, akkor szinte észre sem veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!