Mi alapján diagnosztizálja magán valaki a hüvely gombát?
Annyira nem értem ezeket a kérdéseket. A kérdező kijelenti, hogy nekem márpedig hüvely gombám van. Még a nőgyógyász sem vágja rá élből. Kenetet vesz, vizsgál, tenyészt majd közli, hogy ez gomba.
A nők zöme némi viszketés (ami 1000 más okból lehet) rögtön gombaként kezel. Jönnek a canesten krémek és társaik. Hála Istennek már kúpos változatban is van canesten. Lehet nyomkodni magunkba. Miközben koránt sem biztos, hogy az a bajuk. Illetve ha valójában az is, akkor sem megoldás csak és csupán maga a krém. Aztán következő hónapban jön a következő adag???
Miért nem lehet orvoshoz fordulni vele, aki felállítja a megfelelő diagnózist, kezel és jó esetben jó darabig nincs gond vele?
Megértem, hogy minden hülyeséggel nem szaladgálunk orvoshoz, de ennyire???
Bocsánat, ha bántó voltam, de annyira felbosszant a téma.....
Sajnos valakinek már van tapasztalata a témában...:( És aki ebbe a csoportba tartozik megismeri az igenis jellegzetes tüneteket. Canestennel ártani nem lehet, max nem használ. Ez kiderül 3 napon belül. A fehér, túrós folyás erős viszketéssel szinte biztosan gomba (ehhez persze pár alkalommal orvoshoz kell valóban menni, aki ezt megerősíti), nekem pl. abszolút jó rá a canesten. De van olyan kúp (orvosi vényre), ami nem.
Ehhez ismernie kell az embernek magát.
Azt semmiképpen nem ajánlom, hogy már az első alkalommal öngyógyításba kezdjen valaki, mert valóban nem biztos, hogy gombája van, vagy hogy egyáltalán fertőzése.
De azt is meg kellene érteni, hogy egy magánorvosi vizit több ezer forint, az sztk-ra napokig várni kell, vagy, ha bekuncsorogtad magad, órákig ott ülni, mire bejutsz.
Így 30-on túl több év "gombás karrierrel" és számtalan orvosi próbálkozással a hátam mögött, az évi 1-2 alkalommal előjövő gombámra vállalom az otthoni kezelést. (plusz partner természetesen)
Kedves 11:33!
Az általad leírtakat tökéletesen értem. Nyilván nem arra vonatkozott a kérdésem, aki hosszú évek óta küzd vele és ismeri saját testét és annak reakcióit. Írtam is, hogy minden apró cseprő dologért nyilván nem szaladunk az orvoshoz.
De véleményem szerint aki valóban tisztában van azzal, hogy gombás fertőzése van és mi annak a kezelési módja, az nem hiszem hogy folyamatosan kérdést tenne fel a témában. Kezeli magának csendben és kész.
Inkább azok a tizenévesek bosszantanak, akiknek a tisztaság = a mindenféle divatos intim mosakodókkal és társaikkal. Eltüntetik a természetes hüvelyflórát, majd sírnak, hogy gombás vagyok. Ezzel a kérdéssel kapcsolatosan felelőtlenül élnek nemi életet, mert magukat kikezelik, de párjuknak már nem árulják el, hogy miért nem volt kedvük a szexhez. Azt hiszik, hogy ha már nem viszket akkor gyógyultak is vagyunk.
Természetesen tisztelet valamennyi kivételnek.
Nem gondolom, hogy felhívás lenne. Csupán bővebben kifejtettem, hogy nem a testét ismerő, tapasztalt nőket szeretném bántani.
Sajnos a családomban és a környezetemben is van rengeteg olyan tini, aki 12-15 évesen nem szégyelli szétteni a lábát bárkinek, de nőgyógyásznak már ciki, ha össze szednek valamit. Én erre gyanakszom, de hátha vannak jobb meglátások.
Még 1× hangsúlyozom, hogy senkit nem akarok bántani és tisztelet a kivételnek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!