Mi okozhat a szokásosnál enyhébb vérzést és a vérzés ellenére megmaradó "mindjárt megjön érzést"? Terhes nem vagyok. Forduljak ezzel dokihoz?
Október 26-án jött meg, 2 napig folyamatos, de igen kevés vérzésem volt (mini tampon se telt meg). A következő 4 napban pedig reggelente pecsételtem. Azóta minden nap olyan érzésem van, mintha a vérzést megelőző napon lennék. Szurkál, görcsölget a hasam, érzem a derekam, sokszor felpuffadok és feszülnek a melleim. Persze az enyhe vérzés miatt babára gyanakodtam, de mindkét teszt, amit csináltam negatív lett. (Az elsőt még a pecsételés befejeztével, a másodikat ma reggel csináltam.) Szóval baba kizárva. De akkor mi lehet a gond? Menjek vele dokihoz, vagy megvárjam, hogy a következő vérzésem megjön-e?
Előre is köszi a segítséget.
Kérdező, én nem zárnám ki a helyedben a babát. Ezek a bolti tesztek nem a legmegbízhatóbbak, gyakran mutatnak fals negatívat a terhesség elején.
Mindenesetre hiába lett negatív a teszt, menj úgy orvoshoz, hogy mondod neki, hogy terhességre gyanakodsz, ezek és ezek a tüneteid, de a bolti teszted negatív lett.
Lehet, hogy valamilyíen hormonzavarod van, de valószínűbb, hogy terhes vagy, csak a teszt nem mutatta még ki. Amikor kismamák egy fórumon lejegyezték, hogy mikor mutatta ki először a teszt, volt, hogy csak 40 nap múlva kaptak pozitív eredményt.
Mindenesetre uh-t ne kérj még, mert az legfeljebb 6 hetes terhességet mutat ki (utolsó normális vérzéstől számítandó), te meg gondolom max 4-5. héten lehetsz, ha az vagy. Szóval én vértesztet ajánlanék hcg-ra.
Ha pedig az kimutatta, hogy nem vagy terhes, utána lehet keresni hormonális problémát vagy hasonlót, addig nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!