Lehet, hogy már átszakadt a szűzhártyám?
9 éves korom óta heti 5x járok atlétikára. Olvastam, hogy a szűzhártya átszakadhat sportolás közben is, és lehet, hogy ez velem is megtörtént. 11 évesen jött meg először, sosem volt gondom a tampon felhelyezélsével, még az egész nagyokkal sem(pl.ob super),sosem fájt, nem is éreztem. Ezért gondolom, hogy átszakadhatott a szűzhártyám. Ezt egyébként mennyire lehet érezni, ha ilyen történik?
Kérlek, ne cikizzen senki, ha buta a kérdésem, nem vagyok túl tapasztalt ezen a téren.
13/L
Elöször is a szüzhártya ténylegesen nem hártya, hanem inkább gyürüforma vékony perem a hüvely mentén, tehát eleve nem zárt.
Másodszor alkatilag is nagy különbségek vannak, van, akinek csak 1-2 mm-es perem, van, akinek meg sokkal szélesebb. Akinek egész keskeny, annak sokszor csak szüléskor szakad el, mert annyira rugalmas.
Nálad vagy valamikor már berepedt, vagy pedig annyira vékony/rugalmas, hogy nem okoz problémát. Ha bereped, azt is sok esetben észre sem lehet venni, legfeljebb kis égö érzést.
De sok jelentösége nincs, legfeljebb az elsö alkalom kevésbé lesz kellemetlen.
Egyébként kérdezni nem butaság, de butának maradni igen.
"Egy tükör segítségével magad is ellenőrizheted az állapotát!"
De minek?
Ezen kivül még orvos sem mindig tudja megállapitani, hogy tényleg ép-e még, mert annyira különbözö alakú lehet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!