Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor jön meg a lányok menzesze?

Mikor jön meg a lányok menzesze?

Figyelt kérdés
mármint hány éves korukban
2011. nov. 3. 16:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
9 és 16 év között bármikor.
2011. nov. 3. 16:05
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Átlagban 13 évesen
2011. nov. 3. 16:10
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
16:10-nek: ez butaság. Átlag 13? A barátnőimnek 12 éves korában,na? Én 11 voltam. más meg csak 9. van aki 17. Ez így h átlagban 13?
2011. nov. 3. 19:38
 4/13 anonim ***** válasza:

16:10 vagyok

Miért lenne butaság? Nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni. Egy statisztika szerint az átlag 13 éves kor. Mindenkinek más életkorban jön meg, ez egyénenként változhat. Nem tekinthető kórosnak sem az ha valakinek 9, sem az ha 16 éves korában jön meg. Nem tudom tovább magyarázni.

2011. nov. 3. 20:29
 5/13 anonim ***** válasza:
41%
Én nem az vagyok aki írta az utolsó előttit,de az utolsónak üzenem mutasson róla egy statisztikát,legyen szíves,mert sztem(szerintem) is hülyeség!
2011. nov. 5. 15:47
 6/13 anonim ***** válasza:

Még mindig nem értem, miért lenne hülyeség...

Statisztikát ugyan nem tudok, de tessék (még számtalan honlapon olvasható ugyanez a tény):

1. [link]

"A lányok első menstruációja Magyarországon átlagosan 12-13 éves korban következik be."

2. [link]

"A menstruáció általában 12-13 éves korban kezdődik, de ennél hamarabb vagy később is bekövetkezhet."

3. [link]

"A lányok első menstruációja, a serdülőkor kezdetén, általában 12-13 éves korban következik be, ezt szaknyelven "menarche"-nak nevezzük."

A felvilágosító füzetkékben is az orvosok által megjelölt 12-13 éves kor szerepel.

Ennél tovább nem tudom részletezni. De tudjátok mit? Most bizonyítsátok ti, hogy hülyeség. Részemről végeztem ezzel a hülye vitával.

2011. nov. 5. 21:17
 7/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én voltam az aki először beléd "kötött". Én teljességgel elfogadom amit írtál,csupán butaságnak tartom,h átlag 13. Tényleg nem rossz amit belinkeltél. Nem szeretnék veled vitázni. Mindenkinek más a nézőpontja. Te ezt gondolod,én azt. Ez így "tökéletes"! :-) Azért én megköszönném,h az idődet nem kímélve, összeválogattál linkeket. Vita lezárva! Amúgy lány/nő vagy fiú/férfi vagy? 33/N
2011. nov. 6. 15:07
 8/13 anonim válasza:
100%
szerintem nem hülyeség:)én 12 voltam
2011. nov. 6. 16:33
 9/13 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:07!

16 éves lány vagyok.

Tényleg elég nagy a "szórás", sok mindentől függ, hogy ki mikor kezd menstruálni. Bár az én megfigyeléseim alapján is a 13 éves kor az átlag. Én pedig bocsánatot szeretnék kérni, talán kicsit szemtelen volt egy felnőtt nővel szemben, amit a legutóbbi kommentem utolsó soraiban írtam.

2011. nov. 8. 18:12
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2011. nov. 9. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!