Miért van a [jobb] mellemen ilyen lilás "csíkok"?
A stria nem más, mint a bőr olyan területe, mely kinyúlt. Általában jelentős testsúlygyarapodás, vagy testsúlyvesztés okozza, s a bőr rugalmasságától függ, hogy mindez a folyamat milyen nyomot hagy.
Ezek a hegek teljesen ártalmatlanok, s inkább kozmetikai mint egészségügyi problémát jelentenek. A test bármely részén előfordulhatnak, de leginkább a combokon, melleken, karokon, fenéken és a hason jelentkeznek. Életkortól függetlenül, férfiaknál ugyanúgy előfordul, mint a nőknél.
Sajnos nekem is vannak ilyen csíkjaim... Pedig nem híztam-fogytam. Eleinte picik voltak, de egy idő után az egész mellemen végigmentek:S
Egyébként majd halványodni fog, szoktam szolizni, így szinte alig látszik. De azért rossz, hogy ott van...:(
Nem csak fogyástól, vagy hízástól lehet ilyen, hanem novekedésnél is!
Szóval kamaszkorban jelennek meg ezek a csíkok a testen(nem mindenkinél) és ezt az embernek élete végéig viselni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!