óriási fájdalmak, hányás, hasmenés, néha ájulás menstruációnál. Mitől? Hogy kezeljem?
Szia!
Hasonló panaszaim voltak nekem is régen a menstruáció 1. napján. A nőgyógyászom először hormonmentes készítményeket írt fel, de azok csak ideig-óráig segítettek, a végső megoldás a hormontabletta lett sajnos. Jelenleg hüvelygyűrűt használok, mert a hormontablettáktól állandó hányingerrel küszködtem. A hüvelygyűrű is tartalmaz hormont, de nekem ez jött be a legjobban, igaz így is van havi egy "hányingeres napom"...:(
12:24
A PMS és a toxikus sokk két teljesen külön dolog, ha téleg TSS lett volna azonnali orvosi segítség nélkül belehalt volna. Sokan ennyire rosszul vannak menstruációk alkalmával.
Sajnos sokan ilyen típusok, ahogy írták nőgyógyászhoz kéne menni. Gyakran írnak fel ilyen panaszokra Mastodynont vagy fogamzásgátló tablettát.
"Gondoltam, hogy nem lehet valami krónikus betegség,"
De bizony lehet. Pl. endometriózis. Menj el orvoshoz, nem biztos, hogy normális ez az állapot.
gondolom nem ugyan arról beszélünk, de nekem a görcsöléseket megoldja egy jó kis magneb6-kalcium kombo. németországban erre külön gyógyszert is árulnak, mestruációs ásványpótlásra görcsoldóvl meg fájdalomvsillapítóval, estleg érdemes lenne kiprobalni. (+ ha nem, DOKI)
(bocs a rémes helyesírásért!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!