Valamelyik másik témában olvastam hogy az jó a hüvelygomba ellen , ill. a pH visszaállításához. Ez tényleg igaz, vagy csak poénkodott az a valaki?
2008. márc. 15. 17:52
1/10 anonim válasza:
Hát, már én is hallottam róla, de nem próbáltam... tampont belemártod natur joghurtba és azt használod- nem menstruáció alatt, hanem a joghurtban lévő hasznos baktériumok, mikroorganizmusok miatt, állítólag jók a hüvelyflóra helyreállítására.
2008. márc. 15. 18:27
2/10 anonim válasza:
Hüvelygomba ellen nem jó, az ellen csak gyógyszer hat. De ph helyrebillentésére tényleg használható. Én alkalmazom. Sőt, a joghurtos öblítést is. A joghurt tejsav tartalma segít rendezni a hüvely ph értékét. De vigyázz, nem szabad benn hagyni sokáig, 5 perc elég. Az öblítést pedig hetente egyszer, kétszer lehet. Veszel egy erre alkalmas készüléket (pl. a colpo-cleaner intim zuhany készülékét - vigyázz, ezt a szert amúgy ne használd, mert nem jó! többet árt, mint használ.). Forralj fel vizet, majd kihülés után önts fel 3/4-ig. 1-2 evőkanál joghurt bele, és öblítés. Jót tesz tényleg a hüvelynek.
Ja, és a joghurtos tampon nem helyettesíti a joghurtos öblítést (ez utóbbi igazából jobb).
2008. márc. 15. 21:58
3/10 anonim válasza:
És sose használj kefírt erre a célra, mert abban gomba van!
2008. márc. 19. 08:33
4/10 A kérdező kommentje:
Oksa, köszönöm a válaszokat!
És bármilyen joghurt lehet? V. csak sima natur ?:D
2008. márc. 20. 16:40
5/10 anonim válasza:
Nem mondom biztosra, hogy igen, de én biztonság képpen csak a naturt ajánlanám.
2008. márc. 30. 20:56
6/10 anonim válasza:
Én is használom a joghurtos tampont+öblítést natúr probiotikumos joghurttal, de csepegtess rá egy kis grapefruitmagolajat is.
2008. jún. 25. 17:12
7/10 anonim válasza:
Szia! Az egy jó felvetés hogy élőflórás stb.: de nekem nőgyógyászom mondta hogy ezek a baktériumok csak a gyomornak jók ! Úgy hogy hagyd a fenébe inkább vegyél speciális kenőcsöket! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!