A ferezis miatt rendetlenkedik a menzeszem?
Én is plazmaadó vagyok, már három éve, évi 50 alkalommal megyek.
Csak az utóbbi fél évben kezdett gond lenni a fehérjémmel, néha kizárnak 1-2 hétre, amíg rendeződik a vérképem.
Fehérjehiányra a legjobb a fehérjedús táplálkozás (csirkemell, tojás, hal, hüvelyesek)
De én úgy látom, hogy a stressz jobban pusztítja a fehérjéket mint az egészségtelen kaják és maga a plazmaadás. Szóval ha stresszes vagy nagyobb az esélyed a fehérjehiányra.
Csak egy hónapja vagy plazmaadó és a rendszertelen menzesz is csak ebben az egy hónapban volt így? Előtte minden normális volt?
Most volt elösször a probléma, ma voltam hatodszorra plazmázni. Este már tojás volt a vacsi, holnap túró a reggeli, szóval dolgozom a próláson:).
Lehet kérni, hogy vegyenek vért külön? Vagy csak a beütemezett idő pontokban teszik ezt meg?(jobban örülnék, ha újra mehetnék hetente)
Lehet a stressz felelős a dolgokért, bár konkrétan nem érzem flusztráltnak magam. De tény, hogy napi 16-17 órát talpon vagyok.
Hova jársz plazmát adni?
Ahova én járok, ott mindig levesznek egy ampulla vért mielőtt összekötik a tűt a géppel.
Ha pedig fehérjehiányt vagy alacsony hemoglobin szintet (vérszegénység) állapítottak meg nálad, vagy netán betegségre utaló jelet látnak a véredben (magas fehérvérsejt szám), akkor a következő alkalommal külön vérvétel van a plazmaadás előtt és ennek az eredménye dönt arról hogy bemehet-e az ember plazmát adni.
Legalább is itt így van.
Én 4-5 órákat alszok és nagyon sokat dolgozom és tanulok, és nicns baj vele, ha rendesen étkezem, de ha stresszelek, akkor az meglátszik a vérképemen.
Edig nem volt ilyen, a czuczor utcába járok. Lehet most külön vesznek majd, azóta nem voltam, hogy le tiltottak. De a vér vizsgálat álltalában egy hetet vett igénybe(az elenörző vér vétel után mondták, hogy ne jöjjek jövő héten semmiképen sem csütörtök előtt-mindíg akkor megyek-, mert hogy úgy lesz eredmény).
Nem semmi vagy, nekem már ez is kezd sok lenni:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!