Mostanába annyira hisztis vagyok, hogy az leírhatatlan. Mindenen kiakadok, még a legkisebb dolgokon is majdnem sírok, miért? L/13
MostanábaN. Ugye? :)
Egyébként a serdülőkorral jár, jól írták.
A serdülőkor, kicsi lány, hivatalosan úgy 12 éves kortól kezdődik és 18-20 éves korig is eltart (embere válogatja). Tehát még nagyon az elején vagy.
A serdülőkor nagyon problémás időszak, mert nem csak rövid idő alatt történő drasztikus testi változásokkal jár - gondolj arra, hogy egy éretlen gyerekből ún. ivarérett, szaporódóképes felnőtt lesz -, hormonfröccsel, hanem rengeteg pszichés feladattal is, ami a serüléssel adódik.
Megterhelő, de túl lehet élni. :)
Hullámzik az egész: kialakulkóban vagy TE, önmagad, a majdani felnőtt magad. Plusz iskola, plusz stressz meg ugye, ősz is van...annyi minden miatt lehet, hogy sírtál.
Ha sírni van kedved, akkor sírj csak nyugodtan. Az a legjobb, ha kisírod magadból a feszkót. Vagy kiírod. naplót is írhatsz ám. :)
Aztán jó megoldás, ha begyűjtesz filmeket, romantikus filmeket - nem gügye gagyit!-, nagy tragédiákkal, szerelmekkel, vagy olvasod Jókait reggeltől estig, mellett Dumas-t, Emily Brontee-t, és a testvérei műveit, Jane Austen-t...mind-mind a nagy klasszikusokat a romantika korából. egy 13 éves kislánynak, ha érdeklődő, értelmes, nagyon sokat segíthetnek a fekete-fehér, jól körvonalazott, tiszta és jól elkülöníthető érzelmek, gondolatok, a sziklaszilárd erkölcsi mérce, az értékek. Segítenek a benned rejlő érzelmi káoszban rendet vágni.
Ha szereted a verseket, azok is jók ám. :)
Ha esetleg a sírás mögött nem csak a serdülőkor van, akkor érdmes szakemberhez fordulni, első körben az iskolapszichológushoz. De ezt úgyis te érzed.
#6-os vagyok véletlenül befejezetlenul kuldtem el...
Azért vagy hisztis mostanában mert elkezdtél érzelmileg is kamaszodni. Én 9 éves korom óta vagyok ilyen, amógy is fejlettebb vagyok a tőbbieknél, de mosr 11éves koromban már szemmel látható a változás. A suliban kitunő tanuló vagyok, magatartásom példamutató, a tanároknak én vagyok a kisanygyal, itthon meg belémbüjik a kisördög. Idétlenkedk ,tokéletlenkedek,veszekszem mint akit nem tanitottak jómodorra.
11l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!