Miért rendszertelen a menzeszem 21 évesen?
Régen nem volt így. 12 éves korom óta menstruálok és szinte mindig rendszeresen 28 napra megjött. 17 éves koromtól elkezdett rendszertelenné válni. Volt, hogy 2 menzesz között 13 nap telt el, de olyan is hogy 43 nap.
Elmentem több nődokihoz is, és már többféle fogamzásgátlót is írtak fel a rendszertelen menzeszre, de ahogy felhagyok a bogyók szedésével, pár hónap múlva visszatér a rendszertelenség.
2 éve nem szedek semmilyen gyógyszert. Az elmúlt 1 évben a ciklus.hu-n tárolgattam a mensik időpontjait. Egyszer jött meg 23 napra, egyszer 33 napra. A többi ciklusom hossza mindig eközött a két szám között mozog.
Így honnan tudhatom meg, hogy mikor van ovulációm? 10 napon keresztül bármikor lehet.
Utolsó menstruáció: Szeptember 17.
Következő menstruáció: Október 14.
Következő ovuláció: Szeptember 30.
Legrövidebb ciklus: 23 nap
Leghosszabb ciklus: 33 nap
Átlagos ciklus hossza: 27 nap
Tárolt menstruációk száma: 11
Másnak is van ilyen problémája? Mit tudnék tenni, hogy végre rendszeres legyen a menstruációm?
Hőmérőzéssel és hüvelyváladékkal találd meg az ovulációdat.
Ó, köszönöm, akkor most megnyugodtam, hogy nem csak nálam van ez.
2 év múlva szeretnénk babát, és elgondolkoztam rajta, hogy ha fogalmam sincs, hogy mikor van ovum, akkor az kicsit megnehezíti a dolgunkat. Köszönöm a linket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!