Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez normális, vagy már nem is...

Ez normális, vagy már nem is lesz?

Figyelt kérdés
Már négy éve, hogy megvan. Eddig mindig olyan 26-28 naponta jött meg, de valahogy árpilis óta mindig egyre többet késik. Most 36 naponta szokott megjönni, de már a 36 naphoz is hétfőn múlt el két hete, hogy nem jön meg. És semmi görcs, nem fáj a mellem, nem vagyok éhes, nem vagyok kicsit hisztis se. Szóval semmi jele annak, hogy megfog jönni. Csak a hüvelybejáratnál, vagy hogy fogalmazzam meg ott ég vagy én nem is tudom, mit csinál. Ilyenkor szoktam tudni, hogy megjön, de semmi! Még olyan barnafolyás sincs meg semmi! Nagyon félek, hogy valami baj van. Terhes abszolút nem lehetek, mert még szűz vagyok! Kérlek segítsetek! Már nem zuhanyzok, hanem beleülök egy kád meleg vízbe, hogy megjöjjön már! Kérlek szépen segítsetek! Ennyit sose szokott késni, és félek! Anyunak még nem szóltam. De ha hnap se lesz semmi, akkor fogok.:/
2011. szept. 28. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg sajnos el kell menned nogyogyaszhoz, aki valoszinuleg endokrinologushoz kuldd tovabb. Valamilyen hormonzavar lehet itt a ludas.

Vagy esetleg valtoztattal valamit drasztikusan az etrendeden?

2011. szept. 28. 17:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha a 90 napos diéta annak számít, akkor igen. Az is befolyásolhatja?? Ilyenkor mit kell, mit érdemes tenni??
2011. szept. 28. 17:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, valoszinuleg a dietatol van. Ha azt szeretned, hogy a ciklusod normalizalodjon, hagyd abba a dietat, mert nem tesz jot neked. Inkabb etkezz egeszsegesen, kiegyensulyozottan.

De amugy aprilisban, vagy majusban kezted el? Vagy mikor?

2011. szept. 28. 18:15
 4/7 A kérdező kommentje:
A diétát egy hete, de a menseszem két hete késik...a múltkoritól számolva ez az 56-ik napom. mondtam anyunak és mondta h nem a diéta miatt van és unokatesóm is csinálta a diétát és neki semmit sem változott! anyu azt mondta majd beszél valamelyik sokival, mert aszisztens három nőgyogyorvosnál... ismerősömnek is volt ilyen baja, de neki sokszor és fogamzásgátlót kellett szedni... lehet nekem is...
2011. szept. 28. 21:31
 5/7 A kérdező kommentje:
elírtam: dokival...
2011. szept. 28. 21:31
 6/7 anonim ***** válasza:

fogamzásgátlót ne szedj, ha fel is írják akkor se

ha neked nincs menstruációd, az azért van, mert nincs peteérésed, é a fogamzásgátló lényege, hogy leállítja a peteérést.

Nah viszont ha te beszeded a fogamzásgátlót, akkor az beállít neked mű vérzést, ami ugye olyan mint a menstruáció, de ezzel semmi nincs megoldva, csak annyi, hogy havonta vérzel.

Ha később gyereket szeretnél, akkor meg jó nagy bajban leszel, mert hiába hagyod abba a fogamzásgátlót, nem lesz peteérésed. Ezért is veszélyes például egy fejlődő szervezetnek fogamzásgátlót adni, mert megrekeszti a méh fejlődését, és akár végleg vagy évekre tönkreteheti a peteérést.

De persze az orvosoknak a gyógyszergyártók fizetnek, hogy írják csak fel a jó drága gyógyszert.

Mindenesetre egy jó orvos nem ír fel neked fogamzásgátlót, hanem megindítja a peteérésed, illetve a hormonrendszered hozza rendbe (amihez lehet endokrinológus kell. De ilyen instabil ciklussal nehogy beszedd a fogamzásgátlót, mert aztán meg lehet, hogy nem lehet gyereked.

2011. szept. 28. 22:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! szerencsére ma reggel ellátogatott hozzám a mikulás, szóval nagyon megkönnyebbültem!
2011. szept. 29. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!