Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Soványság miatt lehet, hogy...

Soványság miatt lehet, hogy nem jön meg?

Figyelt kérdés

Vagyis úgy értem, hogy sovány vagyok 13éves vagyok és 40 kg kb. sztem. És még nem jött meg az első menzeszem sem!!!

és sztem a soványságom miatt nem jön meg!

ja és am fehér folyásom van, és egyszer volt barna.

2009. ápr. 25. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Annyi hülye kérdésetek van... Én 14 múltam akkor jött meg. Mit kell 13évesen ezen izgulni? Majd úgyis megjön. Amúgy ha jól tudom 16-17 éves korig normális.
2009. ápr. 25. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet oka a soványság a menzesz elmaradásának, s mivel Neked még nem jött meg, annak is, hogy még egyáltalán nem volt.

Az egyik barátnőm egy szakítása után nagyon kiborult és nagyon lefogyott, cirka 38 kilóra. Neki is hónapokig kimaradt, az orvos is mondta neki, hogy a szervezete létfenntartásra kapcsolt, ennek része az is, hogy háttérbe szorította a szaporodás lehetőségét, hogy minden energiáját arra fordíthassa, hogy egyáltalán életben maradhasson. Ő említette azt is, hogy ez a haláltáborokban is így volt, a nők nagy részének az éhezés miatt elmaradt a menstruációja. Elég lassú volt a gyógyulás, eredeti testsúlyának (kb 50 kg) visszanyerése után még hormonkezelésre is szüksége volt.

Mivel ez nagyban függ az egyéni alkattól is, konkrétan a Te problémádra csak egy orvos tudna válaszolni. Lehet, hogy Te madárcsontú vagy és nem gáz a 40 kiló, csak későn érő vagy, de, ha amúgy erősebb a csontozatod és úgy vagy ennyi, akkor ez tényleg nagyon pille súly! Az életkorod még nem veszélyes, de csak nyerhetsz vele, ha idejében a végére jársz a dolgoknak!

2009. ápr. 25. 19:33
 3/5 anonim válasza:
én 40 kg voltam, amikor megjött
2009. ápr. 25. 19:40
 4/5 A kérdező kommentje:
jah ok:) köszi
2009. ápr. 25. 19:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is teljesen normális, hogy még nem jött meg, a súlyodnak meg csak annyiban lehet köze hozzá, hogy testesebb, gyorsabb súlygyarapodású lányoknak hamarabb szokott megjönni. Ez nem verseny, majd úgyis megjön. Addig sincs nyűg vele. Soványnak lenni meg sokkal jobb, mint kövérnek. :)
2009. ápr. 26. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!