Rákos lennék vagy mi ez? Nagyon felek!
A nővéremnek a hóna alatt a lapockája felé egy tyúktojás nagyságú daganat volt. Megvizsgálták - meg kell operálni. A szövettan kimutatta, hogy jóindulatú zsírcsomó vagy mi a l.fasz volt. Viszont ezzel is foglalkozni kell, főleg ha fáj, ráadásul a jóindulatú elváltozások - ha elhanyagolják - gyakran válnak rosszindulatúvá. És akkor már késő a sírás.
Megvizsgálnak UH-val, röntgennel, egy vékony tűvel elvégzik a biopsziát, és 10 nap múlva megjön a szövettani eredmény, hogy széna vagy szalma.
Ne attól félj, hogy mit mond MOST az orvos, hanem attól, hogy mint mondana AKKOR, ha elhanyagolnád, és később tényleg nagy baj lenne belőle.
A rák egyetlen tuti gyógyítási módszere: ha időben felfedezik, még kezdeti stádiumban. Akik elhanyagolják ilyen félelmek miatt, később azok szoktak belehalni.
Én egyetemi éveim alatt jártam hasonló cipőben. mindig voltam kisebb csomócskák a melleimben, de volt akkoriban egy időszak amikor egyszer csak elkezdett fájni. Elmentem orvoshoz, miután megvizsgált azt mondta, hogy ezek a csomócskák ártalmatlanok, a stressztől is előjöhetnek, nagyobbodhatnak, fájhatnak. Kérdezte járok-e egyetemre és vizsgaidőszak van-e? mondtam: igen. Poénból azt mondta: hát lányom, vagy egyetem, vagy egészség.
Természetesen nem hagytam ott az egyetemet, :) csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy te is csak ilyen helyzetben van, ne aggódj előre (tudom, könnyű azt mondani). Azóta eltelt 10 év, nem rég hagytam abba a szoptatást és most egy szál csomó sincs a mellemben.
Mindenesetre irány a doki, és reméljük jó hírekkel megnyugtat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!