Candida hüvelygomba gondok?
Körülbelül 2 hónappal ezelőtt candida hüvelygombát állapítottak meg nálam. Nem tapasztaltam az orvosom által leírt tüneteket, viszont a menstruációm előtti héten alhasi fájdalmak szoktak jelentkezni, ezen kívül más panaszom nem volt. Meg is vettem a canesten kombit 6 nap tabletta és 2 hét krém volt megadva. Végig is csináltam és a következő időszakban semmi gondom nem volt. Azonban az elmúlt 2 hétben nagyon erős folyás jelentkezik (kicsit sárgás, szinte teljesen folyékony), sose volt még ilyenem és már eljutottam addig h minden nap tisztaságit kell viselnem. Megint kialakult gomba? Vagy ez vmi más? 2 hét múlvára kaptam időpontot a nőgyógyászomtól és szeretnék felkészülni h mire számíthatok, illetve ha valaki hasonlót tapasztalt, van e olyan készítmény ami segített?
Előre is köszönöm
24N
Az első gondolatmenetét osztom, de biztos ami biztos, ártani elvileg nem árt a kezelés. A sárgás folyás nem gombára utal, lehet fogamzásgátlótól, megfázástól, felfázástól, immunrendszer gyengeség, gyulladás..
A gomba teljesen más tünetekkel jár, inkább fehér, túró szerű folyás, kellemetlen szaggal, viszketés, nemi szerv körüli kipirosodás, égető érzés, fájdalom
Első jó lenne ha tudna olvasni.
,,CANDIDA HÜVELYGOMBÁT ÁLLAPÍTOTTAK MEG" Szerintetek hogy állapítanak meg vmit? Elárulom: leletet végeznek. Ez nem volt egyértelmű? Vagy tapasztaltatok valahol olyat h egy orvos ránézésre csinál vmit? Ha igen nektek kéne orvost váltani.
A kérdezőnek: lehet h újra visszakaptad, és van olyan negatív tapasztalat is h valakinek pont a kezelés fokozta a tüneteket. Ha kezdeti stádiumban volt a dolog lehet h nem még nem jelentkeztek a tünetek. Ez a mostani pedig másra is utalhat, akár a párodtól is elkaphattál valami betegséget. Őt is ki kéne vizsgálni.
Szia!
Lehet, hogy valami mást szedtél össze, mert a Canesten felborította az egyensúlyt. Nekem is ez volt. A doki egy alkalommal Candidát talált (kb 10 éve), de azt mondta, amíg nem okoz tüneteket, ne foglalkozzunk vele. A Candidát mindig kimutatta, de mivel tünetem nem volt, nem írt fel semmit, egészen addig, amíg terhes nem lettem. Én is becsülettel végig csináltam a kúrát (bár tünetem akkor sem volt), rá egy hétre olyan (zöldes- barnás, bűzös) folyásom lett, hogy még a doki is megijedt. A kenetben volt minden, aminek nem kellett volna (Candida is), 3 hónapba telt amíg kikezelt. A Candida maradt, de továbbra is tünet nélkül. Azt mondta, inkább ne kezeljük semmivel... Azóta eltelt 2 év. A rákszűrések alkalmával mindig csinál tenyésztést is, a Candida stabilan tartja magát, de azóta sem volt semmi tünetem.
Menj el dokihoz, esetleg próbálj másik gyógyszert kérni, talán az beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!