Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes-e a fogamzásgátló-tabl...

Érdemes-e a fogamzásgátló-tabletta?

Figyelt kérdés
Véleményeket, tapasztalatokat, érveket és ellenérveket várnék! 18 éves leányzó vagyok, 2 éve, rendszeresnek nevezhető nemi életet élek. Régebben nem, de mára már igen nagy problémákat okoz a menzeszem, rendszertelen és elviselhetetlen fájdalommal jár.(valamivel több, mint 4 éve van meg, még sem állt be) Rendkívül ellene voltam mindig is a fogamzásgátló bogyóknak, természetellenességük miatt egészségtelennek tartottam, a koromban még korainak, mellőzhetőnek. De utána olvasgattam, hogy manapság már több jótékony hatásuk van, mint káros, és megoldás lehetne a havi gondjaimra, nem beszélve az egyszerűbb szexualitásról. Viszont az igazán jó, korszerűbb termékekről elég magas ármeghatározást hallottam. Szeretném kikérni a véleményetek lányok/hölgyek, hogy megérné-e a tabi, és ki, milyen véleménnyel van róla, milyen mellékhatásokat tapasztalt, milyen árban, milyet használ?! Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 27. 03:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Rendszertelen vérzésre nem szabadna tablettát írni azonnal. Ahhoz, hogy vki szedhesse, fontos lenne, hogy már legalább 2éve rendszeres menstruációja legyen, és legyen peteérése.

Ha vkinek ez nincsen rendben, akkor a tabletta több árt okozhat. Ilyenkor gyakran fordul elő, hogy abbahagyás után ugyanolyan, vagy még rosszabb lesz, mint előtte. Pl. egyáltalán nem lesz vérzés és peteérés.

Ha rendszertelen a vérzésed, és nagyon erősek a görcseid, akkor először is egy alapos kivizsgálás szükséges. Megnézni UH-val hogy nincs-e cisztád, miómád vagy bármi más rendellenességed, az erős és fájdalmas vérzés miatt ki kellene zárni az endometriózist, plusz hormonvizsgálat...

Ha kiderül hogy olyan bajod van, amit a fogamzásgátlóval kell kezelni, akkor szedd.4

De ha semmi okot nem találnak a rendszertelenségre, akkor szerintem inkább ne kezdd el, mert tényleg félő, hogy utána rosszabb lesz. Próbálj ki vmi természetes, gyógynövényes dolgot, sok embernek segít.

2011. aug. 27. 12:41
 2/5 A kérdező kommentje:
már 4-5 éve meg van a menzeszem, és régebben, mikor még görcseim egyáltalán nem voltak, de rendszertelen volt, és elmentem általános vizsgálatra, semmi problémát nem találtak.
2011. aug. 30. 01:02
 3/5 anonim ***** válasza:
akkor itt az ideje egy újabb kivizsgálásnak:)
2011. aug. 30. 08:41
 4/5 anonim ***** válasza:
az általános vizsgálat során csináltak UH-t? elküldtek vérvételre?
2011. aug. 30. 08:42
 5/5 A kérdező kommentje:
nem, egyiket sem. De az utóbbi időben sok probléma volt a vesémmel, ami miatt sokat voltam uh-n, ahol mindig gyors átfutnak minden környező szerven. Vagy ilyen esetben nem szúrnák ki, ha baj van?
2011. szept. 2. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!