Mikor kell elmennem először nőgyőgyászhoz? És melyik jobb, a férfi vagy a nő doktor?
Egész nyugodtan elmehetsz, nincs korhoz kötve. A görcsödet pedig premenstruális szindrómának nevezik, nézz utána mi az.
Nekem nő a nőgyógyászom, de korábban férfi volt. Egyikkel sem volt soha semmi problémám abból adódóan, hogy férfi-e avagy nő.
Hogy kellemetlen-e? Vannak sokkal de sokkal kellemetlenebb dolgok az életben. Hidd el, nem fáj...
Szia!
Én is 18 vagyok, miután betöltöttem ellátogattam az orvoshoz, de nem volt különösebb panaszom,csak úgy éreztem itt az ideje. Ne félj! :)
Ezt tényleg őszintén mondom,mert azóta már jó sokszor keleltt mennem sajnos, de annyira nem kellemetlen. Próbáld meg kicsit lazábban venni a dolgot, és a szemérmességet. Nem fog fájni semmi, semmi fájdalom,csak a helyzet a kényelmetlen. :)
Vegyél hosszabb pólót,vagy szoknyát,és úgy neked is kényelmesebb lesz! :)
A görcsölés/fájdalom a menstruáció természetes velejárója, semmi kórosra nem utal. Fájdalomcsillapítókat (pl. Nospa, Cataflam) szoktak rá felírni.
A vizsgálat nem kellemetlen, vagy ha igen, akkor szükséges rossz.
18 évesen pedig épp itt az ideje egy nőgyógyászati szűrésnek.
Az, hogy férfi vagy nő a doki, teljesen irreleváns előítélet. Mindkét nemben vannak kontárok és igazi szakemberek.
Valoban nem artana egy kivizsgalas, mivel soha nem tudni, hogy a fajdalmak mit jeleznek, de lehet, hogy valoban ez csak egy sima menszesszel egyutt jaro fajdalom, amit lehet kezelni, viszont lehet mas oka is.
Egy orvosnal nem szamit a neme, tehat ne azt vedd figyelembe, hogy masok mit tapasztaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!