Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 12 éves vagyok és nagyon...

12 éves vagyok és nagyon lemaradva érzem magam. Az osztályból már majdnem mindenkinek megjött és a melle és a többi helyen is elkezdett fellődni csak nekem nem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igaz egy évvel le vagyok maradva a többiektől de a velem egykoruak is jobban fejlődnek mint én. Mindenkitől csak az a dumát kapom, hogy 16- ig ne aggodjAK, de szerintem ez nem normális. Mi lehet a bajom???
2011. aug. 14. 18:20
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok, de a sok barátnőm között úgy érzem magam m8int egy óvodás. És már a fiúk is adják a megjegyzéseket és nekem nagyon rosszul esik pés szinte minden nap sírok miatta. :(
2011. aug. 14. 19:50
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Későn érő vagy, de még az sem biztos. Ha még 14-15 évesen sem mestruálsz, akkor biztosan az vagy. A biológiai adottságokat nem szabad irigyelni, mert az csak neked okoz fölösleges fejfájást.

Ne aggódj. Maradj csak kislány, amíg lehet. Majd eljön a felnőttkor is, akkor meg talán sírnád vissza a gyerekkort. Ugyan mit irigyelsz azon, aki már 12 évesen menstruál és melltatót hord? Tán úgy érzed, hogy valamiről lemaradtál? Tévedés. Jönni fog az neked is, csak a saját biovekkered szerint, nem parancsra. :)

2011. aug. 14. 19:56
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, kicsi lány! De szívesen magamhoz ölelnélek, hogy ne sírj ilyen szamárságok miatt!

Egy 12 éves fiú olyan nagyon KISFIÚ még, hogy az elképesztő. Hiába nagy a szája, majd csak 5, de inkább 10 év múlva kezdik férfiszámba venni. A fiúkat ki kell oszatni, szépen, bátran és elküldeni a fenébe. Én 15 évesen menstruáltam először, és hasonlóan hozzád 12 évesen nagyon-nagyon kislány voltam. Nagyon későn érő vagyok, mások már nyíló rózsák voltak, amikor nekem még levelem sem sok volt. :) Pattanásaim voltak mellek helyett, ezerszámra, cikiztek a fiúk, ma pedig énutánam fordulnak meg az utcán, nem a kortársaim után.

A késői rózsa virul a legszebben. Nyugi. Ne sírj, kicsi bogár, és ne foglakozz a többiekkel. Lehet, hogy neked sokkal-sokkal több belső értéked van, ami belőlük hiányzik. Arra figyelj, mert az a lényeg, nem a külső dolgok. A többi pedig majd a idő megoldja.

2011. aug. 14. 20:05
 14/22 cherry. válasza:
100%
tegnap 20:05 De aranyosan mondtad! :-) Kicsordult a könny a szememből :)
2011. aug. 15. 00:38
 15/22 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Nyugi, ne parázz! Az unokatestvérem(aki mellesleg most lesz húsz) ugyanilyen ,,fejletlen" volt. Tudom, mert mesélte még, amikor kérdeztem a témáról. Most pedig szép nő, nagyon csinos, van egy rendes pasija, aki tök jó fej velem. Boldog semmi baja nincsen. Azt is mesélte, hogy tizennégy volt, mikor jött egy durr: hirtelen nőtt: mellbedobással.:P Aztán jött a jó öreg hasigörcs, menszesz, borotvahasználat, meg amit a hátunk közepére se kívánnánk.

Én azt mondom, hogy nyugodj meg: nagyon szar, ha valakinek megjön. A barátnőmön PONT szoknya volt, és átvérzett. Sokunknak nagyon fájt, görcsöl, én például még szívesen vártam volna még három-négy évet. Sokszor beszólogatnak a ,,túlfejlett" korunkbelieknek, sokkal jobb, ha még egy kicsit gyerekesek vagyunk ilyenkor. A nagyobb mell is zavaró egy idő után, nem lehet semmi értelmeset csinálni benne, melltartót kell hordani, ami néha tud nem-kényelmes is lenni.

Örülj, amíg nincs semmi. Bár én úgy tudom, hogy a marhahúsoktól jobban nő, bár azt nemien ajánlom, elég rossz a koleszterinnek: és mi fontosabb? Nagyobb mell korán, vagy magas vérnyomás később?

Hű, de elkanyarodtam. Szóval, ne félj, ha meg cikiznek, tessék valamit beszólni: Nyugi már, van neked valamid, ami még ennél is kisebb!(és pillants a nadrágjára) Ezen van olyan fiú, amelyik elpirul, van, amelyik nem. Ha ,magabiztosan lépsz elő, ha tudod, hogy milyen ruhát válassz, akkor neked is tűnhet nagyobbnak, esetleg ha olyan a ruha, akkor jobb is, ha nincs hozzá nagy melled/nincs is.

Jól kell fellépni, légy magabiztos, kedves, törődj magaddal(pattanások, ha vannak, hajad mindig legyen tiszta, ruhák ne legyenek koszosak v. szakadtak, etc.)

Röviden: kedvesség, jól megválasztott ruhák(nem pont a legdrágább v. legdivatosabb), magabbiztosság, és hogy tudj visszaszólni: a titu recept. :)

12/L

2011. aug. 15. 03:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

8:24-ös: szépen megmondtad, és teljesen igazad van

12/L

2011. aug. 15. 03:31
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
elnézést, a 20:05-ösre értettem.*előbbi*
2011. aug. 15. 03:32
 18/22 anonim válasza:
100%
Ne aggódj!!Nekem is vannak 13 éves ismerőseim és nekik sincs még mellük és nincs azzal semmi baj :). majd eljön az a nap mikor elkezd neked is nőni úgy,hogy nincs para!:)
2011. aug. 16. 12:19
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

én 15 (majdnem 16) vagyok és elöl deszka hátul léc típus ... most leszek 10.-es és általánosba sokat piszkáltak a fiúk miatta (szeretetből -.-") na de mind1 ha ennyi idősen is ilyen leszel még akkor sem lesz semmi ... fogadd el magad és ennyi vagy csak tegyél úgy én is ezt tettem

L

2011. aug. 16. 17:15
 20/22 A kérdező kommentje:
mostmár tőletek visszajött azu önbizalmam. Köszönöm szépen. Amúgy azt szeretném még kérdezni hogy már fél éve megjött a fehér folyás és tegnap és ma is annyira rosszul érzem magam fáj a hasam, feszül és néha annyira begörcsöl hogy meg se tudok mozdulni. A fejem is fáj a mama azt mondja hogy lehet megjön mert pont benne vagyok a korban, de én azt mondtam neki szerinte,m csak napszúrás (de sztem az nem tart 2 napig) szerintetek megjön de ez lehetséges minden könyv azt írja 2 év folyás ás fejlődés MI LEHET EZ???
2011. aug. 23. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!