Túl sok tesztoszteron. Mégis mit jelentsen ez? Kezelhető?
Figyelt kérdés
A nőgyógyász azt mondta, azért rendszertelen a menstruációm még mindig(volt olyan, hogy négy hónapig is kimaradt), mert túl sok bennem a tesztoszteron (háromszor annyi, mint kéne). Furcsa, mert normális ill. teljesen nőies alkatom van (nagyobb mell, széles csípő) és szerintem nem is vagyok vészesen szőrös. Arra is utalt, hogy a petefészkeimmel valami nincs rendben. Jelentheti ez azt, hogy később nehéz lesz teherbe esnem, vagy egyáltalán nem fogok tudni? És kezelhető ez a hormonprobléma?2011. aug. 12. 01:53
2/4 anonim válasza:
Nekem is ez a gondom sajna. És úgy látom, a dokik sem tudnak vele sok mindent kezdeni. Én kaptam gyógyszert, ami használ is egyébként (nem fogamzásgátló), de nem tudom mi lesz, ha abbahagyom.
Egyébként erre leggyakrabban fogamzásgátlót írnak fel.
3/4 anonim válasza:
Ha PCO-s vagy (annak az egyik velejárója a magas tesztoszteron), akkor azért komplexebb kezelés kell. Ki kell vizsgálni, hogy van-e inzulinrezisztenciád meg hasonlók.
4/4 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok, 11 évesen jött meg.. És igen, egy ilyen inzulinterheléses vizsgálatra mennem kell majd, nem jegyeztem meg a nevét.
2011. aug. 13. 14:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!