Menstruációkor jót tesz, vagy árt egy kád forró víz?
Figyelt kérdés
Mikor kislány voltam és megvolt, nagyon görcsöltem, édesanyám azt javasolta, hogy üljek egy kád forró vízbe, mert az görcsoldó. (Jó szokott lenni rá). Viszont nagymamám szerint nem szabad ilyenkor beülni,mert akkor jobban vérzel az alhasi vérbőség miatt, amit a forró víz okoz.
2009. ápr. 12. 07:45
1/7 anonim válasza:
én is úgy tudom, hogy nem szabad (nem tudom hogy miért), viszont annyira rosszúl szoktam lenni, hogy mindig veszek egy forró fürdőt. de állítólag a nőknek amúgy is ártalmas a forróvízes fürdő, nem kell hozzá menstruálniuk
2009. ápr. 12. 07:49
2/7 anonim válasza:
Ha menstruálsz, akkor a fertőzésveszély miatt amúgy sem lehet kád fürdőzni, csak zuhanyozni. A forró víz meg eleve kizárva, hisz vérbőséget okoz és jobban vérzel majd! A nagyidra hallgass! A forró víz jó görcsoldó, de nem mensikor, hanem egyéb hasi, alhasi panaszokra.
2009. ápr. 12. 08:04
3/7 anonim válasza:
A forro vizes fürdö nem ártnormális esetben.
Menstraciókor egy kicsit gusztustalan, hogy a véres vizben ücsörögsz.Maga a meleg jó rá, mert ellazítja az izmokat, pont úgy jó ameleg ilyenkor mint amikor gyomorégésed van vagy görcsöl a hasad.
én azt javaslom, ilyenkor ne forro vizes fürdöt vegyél hanem rakj a hasdra forrót, pl nekünk van meggymag párnánk, de ezt lehet búzáól is. Mikroba lehet melegíteni. Vagy ha más nincs egy müanyagpalackba tegyél forró vizet, és azt az alhasadra.
Egyébként terheségkor tilos a forró vizes fürdö, máskor nem.
2009. ápr. 12. 08:06
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
A forró vizes palackot 12évesen hallottam a barátnőmtől,és azóta alkalmazom (24/L)
2009. ápr. 12. 08:22
5/7 anonim válasza:
Csak az első két napban nem szabad ,mert ilyenkor nagyon nyitva van a méhszáj és könnyen elkaphatsz fertőzéseket.Én így tudom.
2009. ápr. 12. 08:56
6/7 anonim válasza:
én szoktam melegvízbe ülni. egyrészt, mert hamarabb vége lesz ezeknek a kellemetlen napoknak, másrészt mert a görcseim ellen nagyon jó. úgy szoktam csinálni, hogy lezuhanyzom, majd kimosom a kádat és utána engedek bele melegvizet..
a "forrót" kerülöm, nem esik jól
kattekop
2009. ápr. 12. 11:21
7/7 anonim válasza:
Tényleg nagyobb a fertőzésveszély de egy normálisan kitakarított kádban nincs okod az aggodalomra! Én gyengébb napokon szoktam fürdeni, az elején nem mert kicsit gusztustalan vérben ülni. Talán tamponnal megpróbálhatod, mert tényleg jó görcsoldó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!