Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampont hogyan lehet variálni?...

Tampont hogyan lehet variálni? Főleg az utolsó napokon?

Figyelt kérdés

Kezdő tamponhasználó vagyok, eddig betétet használtam. Mivel szűz vagyok, minit tettem fel már az első napon is, és 3 óránként cseréltem. Ezzel nem volt gond, nem áztam át, de csak 3 napig tudtam tampont használni, amíg eléggé megtelt, most a negyedik napon hiába volt fenn majdnem 20 órája, nehezen jött ki, mert félig se telt meg. Látszott, hogy még vérzek, de ahhoz nem eléggé, hogy mini tampont tegyek fel. Ilyenkor csak a betét a megoldás? És ha fürdeni szeretnék? Akkor se tehetek fel tampont? Ti hogy oldjátok meg az utolsó napokon?

Még egy kérdés, ha aktuális lesz: aki nem szűz, az hogy variálja a tamponméreteket? Több doboz tamponja van otthon, és először super, aztán mini, vagy hogyan kell?

26/L

2011. aug. 8. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:

o.o

te tényleg 26 éves vagy ?

2011. aug. 8. 14:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Tényleg, de mondom, hogy eddig betétet használtam, a tampon nem foglalkoztatott.
2011. aug. 8. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia. Én nem vagyok szűz, de normált szoktam használni, első 2napban normál, 3-4. napon mini, aztán utána már csak tisztasági betét, mert annyira pici van, hogy tampon nem kell hozzá, de rendes betét sem. Szerintem próbáld majd meg a normált, és ne hagyd fent 20óráig, elkaphatsz valami fertőzést, nem egészséges ennyi ideig magadban hagyni, Te is rakj be ilyenkor tisztaságit, és meg van oldva, legfeljebb cserélgeted.
2011. aug. 8. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:

20 óráig benned volt?? Ez nem normális dolog. A tampon cseréje 4-5 óránként javasolt!!!! Én nem vagyok szűz, de végig csak minit használok, általában 3 óránként cserélem minden gond nélkül. Az utolsó 2 napon amikor már csak vérfolt van és nem indokolt a tampon használata akkor beteszek egy zsepit, hogy a bugyim mégse legyen olyan.

Nálam az a probléma, hogy ilyenkor már a betét is sok tehát felesleges arra az 1-2 cseppre betétet használni és elviselni se tudom mert nekem nagyon kényelmetlen. Így pisilésnél mindig kicserélem a zsepit, legtöbbször már nem is szokott jönni semmi, csak a biztonság kedvéért hagyom ott, hogy ne legyen "baleset". :)

21/L

2011. aug. 8. 14:45
 5/7 anonim válasza:

Tényleg meglepő, hogy 26 évesen még ilyen dolgokat kérdezel... De akármilyen meglepő, van ilyen. Nekem is van ilyen ismerősöm.

De a lényeg, Én nem nagyon szoktam variálni. Csak normált használok, és ha már gyengébb (utolsó 1-2 nap) akkor tisztasági betét és ennyi, ekkor már fürdéshez sem szükséges a tampon. Érdemes ilyenkor zuhanyozni, mert az egészségesebb.

Remélem tudtam segíteni.

2011. aug. 8. 14:48
 6/7 anonim ***** válasza:

A tampon méretét nem a szüzességhez kell igazítani, hanem a vérzéshez. Azt szokták mondani, hogy először minivel kell MEGTANULNI a tampon használatát, mert úgy könnyebb, de ha már megy a felhelyezés, akkor mehet bármilyen méret, ami a vérzéshez megfelelő. Én is használtam 13-14 évesen szuper tampont, amikor erős volt a vérzés.

A tamponok között nincs akkora méretbeli különbség, hogy gondot okozzon a szüzesség akár a legnagyobb tamponnak is. Hangsúlyozom, ha már megtanultad a mozdulatot, márpedig te már biztos megtanultad.

20 órára nem szabad fennhagyni, maximum 6-8 órára. A tampon mérete akkor jó, ha 4-6 órát kibír, ha nem, akkor nagyobb kell. Ha a mini 3 óra alatt átázik, akkor kb. normál méret kell.

Én tartok itthon 4 méretet (mini-normal comfort- normal - super) de mivel fogamzásgátlót szedek, 99%-ban az első kettőt használom (gyenge a vérzésem).

Ha már a mini is csak maszatos lesz az utolsó napon, akkor nem gyötröm a hüvelyemet tamponnal, bőven elég egy tisztasági betét. Ha ilyenkor strandolnék, akkor feltennék egy minit és fürdés után azonnal kivenném.

Nem győzőm eléggé hangsúlyozni, hogy a tamponválasztást MINDIG ÉS MINDIG a vérzés erőssége határozza meg! Ne félj a nagyobb mérettől!

26/N

2011. aug. 8. 14:49
 7/7 A kérdező kommentje:

A 14:49-es válaszból megértettem mindent, nagyon köszönöm, és persze a többieknek is köszönöm a válaszát!

Sajnos tényleg nem vagyok/voltam eddig valami járatos ilyen dolgokban, de igyekszem belejönni.

Szép napot mindenkinek!

2011. aug. 8. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!