Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő alhasi fájdalom,...

Visszatérő alhasi fájdalom, mi lehet?

Figyelt kérdés
Az elmúlt fél évben szinte 1,5 havonta jártam nőgyógyászhoz, petefészek fájdalom, majd később alhasi tompa nyomás, antibiotikumot írt fel (férjemnek is). Később kenetvétel, baktériumot találtak, antibiotikum. Mostanában megint úgy fájdogál a hasam, mintha megjönne...Szülés után vagyok 1,5 évvel, lehet, hogy vmi hormonváltozás miatt érzékenyebb vagyok? Előtte nem volt ilyen.
2011. aug. 4. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha császárral szültél, akkor majdnem biztos, hogy endometriózis, de akár az is lehet, hogy a méhfalad annyira megvastagodott a terhességtől, hogy jóval fájdalmasabbak a menses környéki napok. Mivel találtak baktériumot a kenetedben, így akár ez a fertőzés is okozhatott endometriózist, ezen betegség kialakulásával kapcsolatban ma több elmélet is létezik. Mindenképpen további kivizsgálást igényel a dolog és egy lelkiismeretes nőgyógyászt, aki tényleg elküld minden szükséges vizsgálatra. Nem tudom pl., hogy teljes vérképet kértek-e, hogy kizárjanak pl. egy esetleges krónikus gyulladást, vagy ultrahangon voltál-e - ezek csak a legalapvetőbb tájékozódó vizsgálatok egy ilyen esetben.
2011. aug. 4. 18:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez krónikus petefészekgyulladásnak tűnik,ráadásul a szülés utáni időszak nyitott kaput jelent a kórokozóknak,mert nyílt seb,varratok a gáton,eleve az immunrendszeredet is meg téged is leterhel a szülés és a gyerek.Én egy jó nőgyógyászt keresnék a helyedben.
2011. aug. 4. 19:39
 3/3 A kérdező kommentje:
ultrahangot néztek, lehet, visszamegyek....
2011. aug. 5. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!