Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Sokat késett a havim, de...

Sokat késett a havim, de végülis megjött. Normális ez?

Figyelt kérdés
Sziasztok. :) A bajom a következő: kb. fél éve jár a havim, eddig normális volt,22 naponta járt. Most viszont több,mint egy hetet késett, de 33 napra megjött. Gond van velem? A következőt 22-re vagy a mostani 33-napra számítsam? Köszi előre is. :)
2011. aug. 2. 16:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerinted mi tudunk jövőt mondani?
2011. aug. 2. 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:

A menstruáció a méhnyálkahártya havonta ( átlagosan 28 naponként, de ez az időperiódus egyénenként, sőt ugyanannál az egyénnél is elég nagy változatosságot mutat, így gyakorlatilag 25-33 naponként) történő lelökődését és vérzés kíséretében történő kiürülését jelenti.

A teljesen szabályos ciklussorozat szinte nem is fordul elő, felnőtt nőknél is megesik, hogy előbb jön, esetleg akár 2 hét csúszással is.

Szóval nyugi nincs semmi gond szerintem. Azért én ajánlom neked, a [link] használatát. Ez teljesen ingyenes, csak regisztrálni kell, és online vezetheted a menstruációdat plusz az ezzel járó tüneteket. Talán valamilyen szinten hasznodra válhat, mert ez a több havi rögzített menstruációs adatokból kiszámolja az átlagos értéket és az alapján jelöli, hogy a következő mikorra várható majd.

2011. aug. 2. 17:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Először is: az ideális 28 nap lenne. De ha néhány nappal több vagy kevesebb, az nem baj. Az is természetes, hogy az elején rendszertelen. Ha egy év után is rendszertelen, vagy hosszabb, mint 32 nap, esetleg keress fel egy nőgyógyászt.
2011. aug. 2. 17:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Első: Ha nem tudsz rendesen válaszolni, inkább meg se szólalj.

Második és harmadik: köszönöm szépen, ilyen választ vártam! :)

2011. aug. 4. 16:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Nah nehogy már te szólogassál be. Tudod emberi szervezet, sokszor nem kiszámítható, így nem lehet tudni mi lesz.
2011. aug. 4. 16:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Én írtam azt, hogy "először is..." . Nem kioktatásnak szántam. Csak azt szerettem volna tisztázni, hogy a 22 nap sem a legideálisabb.
2011. aug. 4. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!