érdemes fogamzásgátlót szedni vagy nem?
úgy értem.. annyit olvastam, hogy rossz hatással van a szervezetre, főleg a fiataloknál..
én azért kezdtem el szedni, mert nagyon rendszertelen volt a ciklusom három év után is, és végül ezt javasolta a doki.
és sokat olvastam, hogy ez csak még jobban ront a helyzeten..
de közben barátom is van már két éve, tehát azért is szedem.
de kíváncsi lennék a véleményetekre :)
Ha soha nem volt rendszeres a ciklusod, a gyógyszer nem fog csodát tenni, sőt. Egy még ki sem alakult ciklusba beleront, és ha majd leteszed, a szervezeted honnan tudhatná, hogy mihez kell visszatérni? Hisz nem emlékszik, mert sose volt normális.
Barátnőm és a kolléganőm is ugyanerre kezdték el szedni a fogamzásgátlót. Pár évvel később (most) gyereket szeretnének, és gyakorlatilag egy éve (!) alig van peteérésük. Szerinted nincsenek elkeseredve?
Gratulálni tudok csak az orvosoknak akik nyakra-faszra (bocsánat) írják fel a fogamzásgátlót.
Tök mindegy mennyi hormon van benne, mindig azt írják, hogy a mai tablettákban alig van hormon. Ja igen, pont annyi van bennük, amennyi ugyanúgy leállítja a peteérést. Akkor meg nem mindegy?
És különben is, hogy állítaná be a ciklusod, ha nem is menstruálsz? Egy közti vérzésed van 28 naponta, semmi köze a menstruációhoz. Csak a tudat maximum, hogy rendszeresen vehetsz betétet meg tampont. Menstruálni nem mentruálsz.
hát ez szép hegyi beszéd volt..
csak amikor három hetente jött meg vagy előbb és tartott 10 napig, és voltak olyan napok h kb felállni nem tudtam, vagy h átvéreztem éjszaka a matracot is.. később meg kimaradt két hónapig és a körmöm rágtam h mi van ha terhes vagyok.. az úgy annyira nem volt kellemes.. próbáltam mást is de nem segített, minden a stressz miatt volt..
és még ugye a barátom is ott van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!