Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvely heveny gyulladásával...

Hüvely heveny gyulladásával mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta kezelnek, és minden papíromon ez áll. Ha nem találnak semmi fertőzést akkor is ez van rá írva, és mindig adnak vmi sz.art, amitől sztem mégjobban begyullad. Mit tehetnék, hogy ne legyen gyulladt?
2011. júl. 14. 13:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Én ezt tenném:probiotikum kúra ERŐSEN,minimum 3 hónapig,addig a változást is észlelni fogod.C-vitamin,amíg a gyulladás fennáll napi 5000mg,ülőfürdőként kamilla.Éjszakára levendulás vagy teafás tampon,étrendkiegészítőnek grapefruitmag-olaj.

Ha Candidád van be kell tartani a diétáját(semmi édes,semmi finomított)különben nem tágít.

A nagy mennyiségű hasznos baktériumon(prob.)és a nagy mennyiségű C-vitaminon a hangsúly!!!

2011. júl. 14. 14:09
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Másik orvos.

Teljes körű kivizsgálás, góckutatás, a barátnőmeg még gégészetre (!) is elküldték!

Minden olyan anyag mellőzése, ami irritálhatja: törlőkendők, tusfürdők, lemosók, illatos wc-papír, műszálas bugyi, mosószer (próbálj ki másikat), tisztasági betét stb. stb.

Ha nem találnak semmit, és az allergének kiiktatása sem hoz eredményt, akkor pszichológus/szexológus, mert extrém esetekben előfordulhat, hogy a szextől (vagy akár csak a férfiaktól) való félelem miatt a szervezet betegséget "gyárt" magának. De ez csak akkor jöhet számításba, ha biztosan nincs semmilyen gyulladás máshol a szervezetedben, és nem allergiás reakcióról van szó.

2011. júl. 14. 14:10
 3/18 anonim ***** válasza:

Mindkét válaszadóval teljesen egyetértek.

Mindenképpen cseréld le az intim tisztálkodó szeredet Sövénykúti kecsketejes szappanra, ne használj bolti illatosított dolgokat ott lent.

És a gyulladás kikezelése után, a probiotikummal egyidőben a hüvelyflóra visszatelepítése is ajánlott (kúppal, joghurttal, ki hogy szereti...)

2011. júl. 14. 14:13
 4/18 anonim ***** válasza:

probiotikum kúra ERŐSEN,minimum 3 hónapig - én megkérdeztem a nőgyógyászt, a lenyelt probiotikum kizárólag a bélre hat, nem kerül a hüvelybe

ülőfürdőként kamilla - a kamilla igaz, gyulladáscsökkentő, de szárít, ettől még jobban fog fájni

Ha Candidád van be kell tartani a diétáját(semmi édes,semmi finomított)különben nem tágít. - Nincs cancidája, azt írta, nem találtak semmit, mellesleg a diéta hatásossága vitatott, és nem csak ennyiből áll, az elején húst is alig lehet enni, tejterméket is mértékkel és pl. sajtból csak 1-2 fajtát, gyümöcsöt is alig, élesztőt egyáltalán nem (kenyérből csak élesztő nélkülit), úgyhogy aki diétázni akar, rendesen nézzen utána, különben semmit nem ér, viszont nagyon durva diéta.

A c vitamin hasznos, de nem jó mindenre - ráadásul fel sem szívódik, csak a gyümölcsökből, zöldségekből, ezt speciel egy kutatóorvostól tudom. De a placebo hatás nyilván fontos.

2011. júl. 14. 14:15
 5/18 anonim ***** válasza:
Ah, Istenem! Szerintetek mi a fene van a mai pasztőrözött joghurtokban, amit több hétig eltarthatók?! Ha nem lennének csírátlanítva, 1-2 napig után megromlanának.
2011. júl. 14. 14:16
 6/18 anonim ***** válasza:

Nos igen, akinek a joghurt a Danone-nál kezdődik, annak egészségégre! Akinek meg nem, az úgysem azt használja tamponálásra.

Kedves előző akkor arról még biztos nem hallottál, hogy a bélflóra állapota igenis összefügg a hüvelyflóra állapotával.

Én ilyen kérdést fel sem tettem volna az orvosnak, hogy a beszedett probiotikum eljut-e a hüvelybe? Persze hogy nem. Nem is az a célja. Hanem egy egészséges bélflóra támogatja az immunrendszert, védekezőképpessége nő az embernek, ezáltal a hüvely is jobban legyőzi a fertőzéseket.

A Candida kúra meg általánosan nagyon jót tesz, mivel egy egészséges táplálkozáson alapszik, elejét veheti az allergiának, megszűnthethet krónikus gyulladásokat, a gombát is.

Javaslom, amihez nem értesz (az nem baj), azt ne fikázd le.

Nem kell reflexből elutasítónak lenni. Gondolom magad nem élsz tudatosan.

2011. júl. 14. 14:22
 7/18 A kérdező kommentje:
3x voltam kenettenyésztésen mind3x negatív lett. Majd elküldtek megint mert visszamentem, hogy a panaszaim továbbra sem szűnnek, na akkor kitenyészett strepococcus agalactiae kevés telepszámmal. Erre kaptam dalacin hüvelykrémet, ami ugye antibiotikum, (holott erre semmi szükség nem lett volna, mert egy másik doki szerint ez alapból van a testben és azt hogy kevés telep, nem jelent fertőzést). Na mindegy én marha elhasználtam mert erről a véleményről csak később hallottam. Utána persze megint visszamentem mert elkezdtem viszketni(ami eddig még nem fordult elő), mondta a doki, hogy ez gomba természetesen ezt nem lehetett kikerülni az antibiotikum után, pedig ettem probiotikumot, és grapefruit cseppet is(utóbbit hónapok óta szedem). Na azóta ezt az érzést nem sikerül megszüntetniük, azóta 2x kaptam valamit gomba ellen, de sztem sz.art se ért, mert néha még viszketek, és habár a folyás csökkent, nem hinném, hogy még mindig normális. Szóval rohadtul elegem van belőlük. Nem használok intim mosakodót, vasalom a bugyiaimat, eszem a fokhagymát, de sajnos ezt a candida étrendet nekem nagyon nehéz betartanom, sőt... a cukrot nem bírom kiiktatni, nagyon édesszájú vagyok, elég válogatós és valószínű mindenben amit megeszek van liszt.
2011. júl. 14. 14:33
 8/18 anonim ***** válasza:

"c vitamin hasznos, de nem jó mindenre - ráadásul fel sem szívódik, csak a gyümölcsökből, zöldségekből, ezt speciel egy kutatóorvostól tudom. De a placebo hatás nyilván fontos"

A gyümölcsökből könnyebben hasznosul,jól tudod.De heveny gyulladásnál mit sem ér ez a tudás.Nagyon fontos nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani minden betegségnél(és egészségben)de nem az abban található-sajnos mára minimális-vitaminmennyiség,hanem az éltető enzimek miatt,amik kizárólag a nyers ételekben vannak.Heveny gyulladásnál a megaadag C-vitamin nemhogy tökéletesen felszívódik,de majdnem biztos,hogy még többet is követelne a szervezet.

2011. júl. 14. 14:35
 9/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,a szervezeted valószínűleg még mindig híján van a hasznos baktériumoknak.A cukorról erőnek erejével le kéne mondani(TUDOM...)mert az nem csak a gombáknak hasznos táplálék(!!!)de a természetes baktériumflórát is tizedeli a cigivel,stresszel egységben.
2011. júl. 14. 14:39
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha nem is tudod a candida diétát betartani, legalábba a cukrot, finomított lisztet kerüld el, mégha nehéz is. Az táplálja csak igazán a gombát.

És gratulálok az orvosnak, aki az antibiotikum kúra után nem írt fel flóra visszatelepítő kúpot. Menj és kérj tőle Gynoflort.

Szerintem a következőt tedd:

Vegyél Vitagyn hüvelykrémet. Ez 6 napos adag, használd el.

Ez egy kellő savas közeget biztosít a jó baciknak.

Majd a feliratott Gynoflort használd el, hogy tuti jól visszatelepüljenek.

De ezt a kúrát akkor kezd el, ha kikezeltek a mostani gombádból. Így remélhetőleg nem fog visszatérni.

És kerüld a cukrot:)

Tudom h ez az egész elég szar, én hasonló cipőben jártam évekig. Most lekopogom, pár hónapja tünetmentes vagyok. Mondjuk nagyon sok dolgot tette érte, de ki lehet belőle jönni.

Jobbulást kívánok, kitartást, és üdvözletem a dokidnak:)

2011. júl. 14. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!