Hüvely heveny gyulladásával mit lehet tenni?
Én ezt tenném:probiotikum kúra ERŐSEN,minimum 3 hónapig,addig a változást is észlelni fogod.C-vitamin,amíg a gyulladás fennáll napi 5000mg,ülőfürdőként kamilla.Éjszakára levendulás vagy teafás tampon,étrendkiegészítőnek grapefruitmag-olaj.
Ha Candidád van be kell tartani a diétáját(semmi édes,semmi finomított)különben nem tágít.
A nagy mennyiségű hasznos baktériumon(prob.)és a nagy mennyiségű C-vitaminon a hangsúly!!!
Másik orvos.
Teljes körű kivizsgálás, góckutatás, a barátnőmeg még gégészetre (!) is elküldték!
Minden olyan anyag mellőzése, ami irritálhatja: törlőkendők, tusfürdők, lemosók, illatos wc-papír, műszálas bugyi, mosószer (próbálj ki másikat), tisztasági betét stb. stb.
Ha nem találnak semmit, és az allergének kiiktatása sem hoz eredményt, akkor pszichológus/szexológus, mert extrém esetekben előfordulhat, hogy a szextől (vagy akár csak a férfiaktól) való félelem miatt a szervezet betegséget "gyárt" magának. De ez csak akkor jöhet számításba, ha biztosan nincs semmilyen gyulladás máshol a szervezetedben, és nem allergiás reakcióról van szó.
Mindkét válaszadóval teljesen egyetértek.
Mindenképpen cseréld le az intim tisztálkodó szeredet Sövénykúti kecsketejes szappanra, ne használj bolti illatosított dolgokat ott lent.
És a gyulladás kikezelése után, a probiotikummal egyidőben a hüvelyflóra visszatelepítése is ajánlott (kúppal, joghurttal, ki hogy szereti...)
probiotikum kúra ERŐSEN,minimum 3 hónapig - én megkérdeztem a nőgyógyászt, a lenyelt probiotikum kizárólag a bélre hat, nem kerül a hüvelybe
ülőfürdőként kamilla - a kamilla igaz, gyulladáscsökkentő, de szárít, ettől még jobban fog fájni
Ha Candidád van be kell tartani a diétáját(semmi édes,semmi finomított)különben nem tágít. - Nincs cancidája, azt írta, nem találtak semmit, mellesleg a diéta hatásossága vitatott, és nem csak ennyiből áll, az elején húst is alig lehet enni, tejterméket is mértékkel és pl. sajtból csak 1-2 fajtát, gyümöcsöt is alig, élesztőt egyáltalán nem (kenyérből csak élesztő nélkülit), úgyhogy aki diétázni akar, rendesen nézzen utána, különben semmit nem ér, viszont nagyon durva diéta.
A c vitamin hasznos, de nem jó mindenre - ráadásul fel sem szívódik, csak a gyümölcsökből, zöldségekből, ezt speciel egy kutatóorvostól tudom. De a placebo hatás nyilván fontos.
Nos igen, akinek a joghurt a Danone-nál kezdődik, annak egészségégre! Akinek meg nem, az úgysem azt használja tamponálásra.
Kedves előző akkor arról még biztos nem hallottál, hogy a bélflóra állapota igenis összefügg a hüvelyflóra állapotával.
Én ilyen kérdést fel sem tettem volna az orvosnak, hogy a beszedett probiotikum eljut-e a hüvelybe? Persze hogy nem. Nem is az a célja. Hanem egy egészséges bélflóra támogatja az immunrendszert, védekezőképpessége nő az embernek, ezáltal a hüvely is jobban legyőzi a fertőzéseket.
A Candida kúra meg általánosan nagyon jót tesz, mivel egy egészséges táplálkozáson alapszik, elejét veheti az allergiának, megszűnthethet krónikus gyulladásokat, a gombát is.
Javaslom, amihez nem értesz (az nem baj), azt ne fikázd le.
Nem kell reflexből elutasítónak lenni. Gondolom magad nem élsz tudatosan.
"c vitamin hasznos, de nem jó mindenre - ráadásul fel sem szívódik, csak a gyümölcsökből, zöldségekből, ezt speciel egy kutatóorvostól tudom. De a placebo hatás nyilván fontos"
A gyümölcsökből könnyebben hasznosul,jól tudod.De heveny gyulladásnál mit sem ér ez a tudás.Nagyon fontos nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani minden betegségnél(és egészségben)de nem az abban található-sajnos mára minimális-vitaminmennyiség,hanem az éltető enzimek miatt,amik kizárólag a nyers ételekben vannak.Heveny gyulladásnál a megaadag C-vitamin nemhogy tökéletesen felszívódik,de majdnem biztos,hogy még többet is követelne a szervezet.
Ha nem is tudod a candida diétát betartani, legalábba a cukrot, finomított lisztet kerüld el, mégha nehéz is. Az táplálja csak igazán a gombát.
És gratulálok az orvosnak, aki az antibiotikum kúra után nem írt fel flóra visszatelepítő kúpot. Menj és kérj tőle Gynoflort.
Szerintem a következőt tedd:
Vegyél Vitagyn hüvelykrémet. Ez 6 napos adag, használd el.
Ez egy kellő savas közeget biztosít a jó baciknak.
Majd a feliratott Gynoflort használd el, hogy tuti jól visszatelepüljenek.
De ezt a kúrát akkor kezd el, ha kikezeltek a mostani gombádból. Így remélhetőleg nem fog visszatérni.
És kerüld a cukrot:)
Tudom h ez az egész elég szar, én hasonló cipőben jártam évekig. Most lekopogom, pár hónapja tünetmentes vagyok. Mondjuk nagyon sok dolgot tette érte, de ki lehet belőle jönni.
Jobbulást kívánok, kitartást, és üdvözletem a dokidnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!