Én aggódom túl, vagy ezzel már orvoshoz kell menni?
Figyelt kérdés
Húgom nemrég múlt 15 éves és még nem menstruál. Úgy gondolom, ez már nem normális, el kéne menni nőgyógyászhoz, de ő nem akar, anyám pedig nem erőlteti nála a témát. Féltem, hogy valami gond lehet, de úgy látszik, csak én veszem komolyan a dolgot.2011. júl. 10. 13:25
11/13 anonim válasza:
A testi érettséget figyeld. A barátnőim közül azok menstruáltak korán, akik hamarabb nőiesebbek voltak. Széles csípő, nagy(obb) mellek. Akiknek fiúsabb alkatuk volt - keskeny csípő, soványabb testalkat - azok csak sokkal később mensiztek.
12/13 A kérdező kommentje:
Hát kicsit duci a leányzó, de az alkata nem túl nőies, még melle sem igazán van. Nekem mondjuk már 10 évesen nagyobb volt. :S
Nekem asszem olyan 13 éves korom körül jött meg (vagyis 9 éve), de csak 1-másfél éve állt be, addig nagyon rendszertelen volt. Ha jól tudom, a kövérség is belezavarhat.
2011. júl. 10. 13:52
13/13 anonim válasza:
Nem aggódod túl, de még egy évet várhattok, ha 16 évesen sincs menstruációja, akkor lássa orvos. Abból még baja senkinek sem lett, ha egyszer feleslegesen ment el egy vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!