Mi az a méhpolip és lehet ez rosszindulatú?
Figyelt kérdés
2009. márc. 28. 23:29
1/3 anonim válasza:
A polipok jóindulatú húsos kinövések, ezt olvastam egy cikkben. Nekem volt méhnyak polipom, a terhességem alatt. Eléggé vérzékeny "jószág". 10 perc alatt eltávolították, el sem altattak pedig előszőr úgy tervezték hogy altatásban végzik. Minimális volt a fájdalom, egyszerűen lecsípték egy éles csipesszel. Igen , nekem is vissza kellett menni a szövettan eredményért, és negatív volt. Valahol azt olvastam hogy a polipok nem rákosodnak el, csak azért kell szövettanilag megvizsgálni, hogy valóban polipról van e szó és nem rákos daganatról. Reméljük hogy ez igaz.
2/3 anonim válasza:
Maga a polip jóindulatú sejtburjánzás, ami sajnos válhat egy idő után rosszindulatúvá. (Annyiban igaza van az előző válaszolónak, hogy a polip mindíg jóindulatú, ha már nem az, akkor nem polipnak hívják.)
De figyeln kell, mert elrákosodhat, akár hosszú idő után is, hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!