Miért nem rendszeres a menstruációm? 15/L
Sajnos én is így vagyok ezzel 16 évesen.Már 3 éve meg van, és azóta sosem volt rendszeres. A leghamarabb amikor 1-szer megjött az is 36 nap volt, de aztán megint felborult a rend, mindig mikor felkészítem magam, hogy rendszeres lesz, még sem lesz az.30-40-50 valamennyi napokra jön meg mikor, hogy, és már zavaró, mert amióta az eszemet tudom nem volt egy normális ciklusom sem:D
Szerintem ha nem fog rendeződni menj el majd egy dokihoz(magamnak is ezt ajánlom:D), ne félj. jobb, hogy elmenj mindhogy ne legyen valami rendben!:)
16/L
Ezen az oldalon regisztrálj (amúgy is érdemes szerintem tök jó dolgokat írnak le, én már jó ideje olvasom a hírlevelüket), és ezen a linken a megyére rákattintva látod, hol van tinidoki (tinédzserambulancia, de ugyanaz :D): [link]
a vizsgálat valószínűleg csak annyiból fog állni, hogy kikérdez az egészségi állapotodról, a menstruációdról (mióta van, mikor jött meg utoljára, mennyire rendszertelen), szexuális életedről (nyilván nem a szaftos részleteket, hanem hogy mikor kezdtétek, védekeztetek-e, ilyesmi), aztán vesz egy kenetet, azaz kitágít a "kacsával", benyúl egy pálcával, aminek a végén van egy kicsi vattacsomó, a hüvely faláról benedvesíti és ennyi. Nagyjából egy perc, kicsit kellemetlen, de főleg csak azért, mert hát mégis egy idegen ember, nem a barátod. Amúgy ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a háziorvosnak ki kell nyisd a szád és egy spatulát rányom a nyelvedre. Nagyjából annyi ideig is tart. Ezt a kenetet laborvizsgálatra küldi majd, ahol megvizsgálják a hormonszinted.
Ezután megmondja, mikorra lesz eredmény, akkorra menj vissza, és kiderül, ez-e a gond.
Elképzelhető még, hogy megnézi a szeméremajkakat, ha lát rajtuk valamit, aminek nem kéne ott lennie.
Tulajdonképpen az egész 5-10 perc, amiből a nagyjában beszélsz, elmondod azokat a dolgokat, amik fontosak lehetnek. Meg egy perc vizsgálat.
Egy tipp: ha mész, vegyél hosszított felsőt, lényegesen komfortosabban érzi magát úgy az ember. És feltétlen azzal kezdd a dokinál, hogy még sosem jártál nőgyógyásznál, akkor annak megfelelően fog kezelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!