Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha úgy döntök, hogy nem...

Ha úgy döntök, hogy nem szülök gyereket (ne firtassuk, hogy miért), akkor csak elkötik a petevezetéket vagy a méhet veszik ki?

Figyelt kérdés

A családban több nőnek volt méhdaganata, én ezt nem szeretném kivárni és mivel úgysem fogok gyereket szülni, később majd megműttetném magam. Trombózisveszély miatt nem szedhetek gyógyszert, így elég macerás a védekezés. Hallottam olyat, akit csak elkötöttek, aztán ikreket szült... Ilyen meglepit én nem szeretnék.

Meg lehet úgy csinálni, hogy mindent kivesznek? Anyukámnak csak a méhét vették ki, a petefészkek maradtak, most meg kínlódik a klimax-szal meg a hormonokkal.

Nekik egyébként semmi hátrányuk nem lett abból, hogy megműtötték őket. Úgy értem, hogy nem ment el a kedvük a szextől, nem borult fel a hormonháztartásuk, stb.

Magánorvoshoz mehetek ilyen kéréssel? Úgy értem, hogy nem az sztk-ba akarok majd menni, ahol minden rendelésen más orvost fogok ki, hanem csak egyhez, aki nem vadidegenként, papírokról olvasva kezel majd.

2009. márc. 25. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon kétlem, hogy bármely orvos 35 éves kor előtt megcsinálná neked a műtétet. Fennáll a veszélye, hogy találkozol a nagy Ő-vel, aztán perled a dokit, hogy miért hagyta, hogy ilyet csinálj.

Nem tudom törvény tiltja-e, de ha jól emlékszem csak 35 éves kor vagy 3 gyerek után engedélyezik.

2009. márc. 25. 14:07
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

A méhedet nem fogják kivenni, az biztos. A petevezeték elkötés is csak 35 éves kor fölött vagy 3 gyerek után kérhető.

Lehet, h neked van okod, amiért nem akarsz gyereket, de elég felháborító, h a meddőségi centrumok tele vannak olyan nőkkel, akik elköttették magukat, aztán új pár/új gondolat, és most lombikkal próbálkozva veszik el az orvosok kapacitását azoktól, akik tényleg önhibájuon kívül betegek.

2009. márc. 25. 14:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Tavaly óta 18 éves kor felett bárki megcsináltathatja. Nem is kell előtte szülni. A nagy ő már megvan és tudja, hogy nem akarok gyereket, nincs ellenvetése. Szóval, a dokit tuti nem perelném be.:)
2009. márc. 25. 14:10
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Igazad van,hogy tavaly óta 18 évesen is dönthetsz a petefészek elkötése mellett....de azt is tudni kell,hogy ha megcsinálod akkor nincs visszaút,és fájdalmas procedúrával jár.A klímax az így is megmarad majd...Kivenni a méhedet csak azért mert te nem akarsz soha gyereket nem fogják....(ehhez komolyabb indok kell)Mivel úgy tűnik,hogy te tényleg nem akarsz babát akkor menj el a nőgyógyászodhoz,és beszéld meg vele....ő tud tanácsot és érveket is mondani....
2009. márc. 25. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:
...és egy pszichológushoz is.....
2009. márc. 26. 21:03
 6/6 anonim válasza:

Nem tudom hogyan értékelhették az első válaszokat 100 %-osra, amikor tök téves adatokat tartalmaznak. Igen: 18 éves kortól bárkinek elkötik a petevezetékét, de nem mindegy. Ami a lényeg: a rák miatti védekezésre hivatkozva sajnos , vagy nem sajnos, de nem fognak "kipakolni".

Szerintem ilyen orvost tényleg nem találsz, de azért próbáld megbeszélni valakivel...

2009. márc. 29. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!