Ha úgy döntök, hogy nem szülök gyereket (ne firtassuk, hogy miért), akkor csak elkötik a petevezetéket vagy a méhet veszik ki?
A családban több nőnek volt méhdaganata, én ezt nem szeretném kivárni és mivel úgysem fogok gyereket szülni, később majd megműttetném magam. Trombózisveszély miatt nem szedhetek gyógyszert, így elég macerás a védekezés. Hallottam olyat, akit csak elkötöttek, aztán ikreket szült... Ilyen meglepit én nem szeretnék.
Meg lehet úgy csinálni, hogy mindent kivesznek? Anyukámnak csak a méhét vették ki, a petefészkek maradtak, most meg kínlódik a klimax-szal meg a hormonokkal.
Nekik egyébként semmi hátrányuk nem lett abból, hogy megműtötték őket. Úgy értem, hogy nem ment el a kedvük a szextől, nem borult fel a hormonháztartásuk, stb.
Magánorvoshoz mehetek ilyen kéréssel? Úgy értem, hogy nem az sztk-ba akarok majd menni, ahol minden rendelésen más orvost fogok ki, hanem csak egyhez, aki nem vadidegenként, papírokról olvasva kezel majd.
Nagyon kétlem, hogy bármely orvos 35 éves kor előtt megcsinálná neked a műtétet. Fennáll a veszélye, hogy találkozol a nagy Ő-vel, aztán perled a dokit, hogy miért hagyta, hogy ilyet csinálj.
Nem tudom törvény tiltja-e, de ha jól emlékszem csak 35 éves kor vagy 3 gyerek után engedélyezik.
A méhedet nem fogják kivenni, az biztos. A petevezeték elkötés is csak 35 éves kor fölött vagy 3 gyerek után kérhető.
Lehet, h neked van okod, amiért nem akarsz gyereket, de elég felháborító, h a meddőségi centrumok tele vannak olyan nőkkel, akik elköttették magukat, aztán új pár/új gondolat, és most lombikkal próbálkozva veszik el az orvosok kapacitását azoktól, akik tényleg önhibájuon kívül betegek.
Nem tudom hogyan értékelhették az első válaszokat 100 %-osra, amikor tök téves adatokat tartalmaznak. Igen: 18 éves kortól bárkinek elkötik a petevezetékét, de nem mindegy. Ami a lényeg: a rák miatti védekezésre hivatkozva sajnos , vagy nem sajnos, de nem fognak "kipakolni".
Szerintem ilyen orvost tényleg nem találsz, de azért próbáld megbeszélni valakivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!