Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a véleményed a lúgosításról...

Mi a véleményed a lúgosításról? Próbáltad? Mivel? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
2011. jún. 19. 10:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Enikő, talán megvárjuk, amíg befejezed az orvosit. Esetleg később a homeopátiát, és annnak is ismeretébe jutsz, hogy nem orvonak tilos ajánlani-dózist, hatóanyagot, stb.

Visszatérve a lúgosításra-vannak, akik nem hisznek benne, bár írod, a gyógynövényekben hiszel. Nos, a gyógynövény állítólag növény, ami olyan mértékig tatalmaz hatóanyagot, amiben gyógyászatban értékelhető mennyiségú hatóanyag van-akkor te is alkalmasak látod erre. Akkor mi abajod a homeopátiával?

Visszatérve a lúgosításra: ha gyógynövény alkalmas rá, akkor az a tápanyagcsatornába bevitt dolog, nem?

Akkor nem alkalmas lúgosításra? pl. citromlé, alma?

No mindegy.

Szerintem létezik lúgosítással elért acidozis-visszafordítás, ezért is írtam Hippokratészt, mi a véleménye erről. Aki által az orvosi esküt teszed majd. Nincs itt némi ellentmondás? További szép napot neked.

2011. jún. 19. 21:11
 22/29 anonim ***** válasza:

19.55

Az emberek alig tudnak valamit a homeopátiáról. Sajnos.

2011. jún. 19. 21:25
 23/29 anonim ***** válasza:
44%
Én vagyok az orvosis. Nos, én sem hiszek a homeopátiában, elsősorban azért, mert már voltak előadást tartani belőle, és nem győzött meg, mert nem találom értelmét, hogy addig hígítsuk a hatóanyagot, hogy már kimutathatatlan, mégis gyógyít? Nekem ez az ellentmondás, és tényleg nagy biznisz van a homeopátiában :) Visszatérve a lúgosításra. ILYEN NINCS. Attól még, hogy gyógynövényt viszel be a szervezetbe (amiben én is "hiszek"), nem fog megváltozni a sav-bázis egyensúly. Egy esetben változna, ha a lúgosítót egyenesen a véráramba juttatnánk (hiszen ezen alapul az acidózis gyógyítása, ami egy nagyon akut probléma, és pár óra alatt bele lehet halni). Tápanyagból felszívódó anyag NEM VÁLTOZTAT a sav-bázis egyensúlyon. A "savasodás" nem egy olyan kórkép,a mivel csak úgy éldegélni lehet, azonnali orvosi beavatkozást igényel. Az egészségtelen életmód egy másik dolog, sok szempontból káros, de nem a sav-bázis egyensúly felborítása miatt.
2011. jún. 19. 21:27
 24/29 anonim ***** válasza:
39%

21.17

A homeopátia ma is követett, több mint 200 éve létező, sok támadást megélt, esetenként félreértett, de sokak által mégis kedvelt és elismert orvosi irányzat, amelynek alapítása Samuel Hahnemann nevéhez fűződik. Legfőbb alapelve az úgynevezett hasonlósági törvény, amelynek értelmében a hasonlók hasonlókkal gyógyíttatnak (similia similibus curantur). A beteg azt a gyógyszeranyagot kapja homeopátiás hígításban, ami hígítatlanul adva az egészséges emberben kiváltja a beteg panaszaihoz hasonló tüneteket. Hahnemann sosem állította azt, hogy a hasonlósági elv kizárólag az ő gondolkodásmódjának eredménye, mindig utalt a nagy orvoselődökre, Hippokratészre és Paracelsusra, akiknél a homeopátiás gyógyítás egy-egy jellegzetessége már megjelent. Hahnemann vitathatatlan érdeme, hogy az elődök felismerését felelevenítette, módszertanilag átdolgozta és a gyakorlatba átültette.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 2007-05-25 15:38

itt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__alternativ-gyogyitas..

2011. jún. 19. 21:50
 25/29 anonim ***** válasza:
39%
amúgy 21.17. nem lehet, hogy egyszerűen félreértetted a kérdést?
2011. jún. 19. 21:52
 26/29 anonim ***** válasza:
63%

Én világéletemben "ideges, pörgös" ember voltam. Ráadásul stresszes munkahelyem van. Évek alatt elértem oda, hogy elkezdett hullani a hajam, borzalmas lett a bőröm, pikk-pakkra nem bírtam úgy energiával, mint régebben. Állandó bakteriális fertőzéseim voltak, mindig savtúltengéssel kínlódtam. Aztán eljutottam odáig, hogy soha el nem múló fáradtságot éreztem, életkedvem szinte semmi, állva képes lettem volna bárhol, bármikor elaludni.

Mondanom sem kell, orvostól orvosig jártam vele. Antibiotikumos kezelések, orvosi bőrkrémek, belső viszketésgátlók, sav elleni gyógyszerek hada, mindenféle sz@rság.

Aztán olvastam erről az elsavasodás dologról.

Vesztenivalóm nincs alapon végigcsináltam egy "lúgosító" kúrát, kizárólag étkezésváltoztatással.

Hát, zongorázni lehetett a különbséget. Mintha 10 évet fiatalodtam volna. Azóta figyelek erre.

Nekem mindegy, hogy mit mond az orvostudomány (nem tudott rajtam segíteni), hogy mit mond a természetgyógyász, NEKEM BEVÁLT, úgyhogy beszélhet mindenki, amit akar.

2011. jún. 24. 07:27
 27/29 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem ott lehet a félreértések gyökere, hogy többen azt értitek alatta, a vér savas vagy lúgos lesz, ami "lehetetlen", de figyelmen kívül hagyjátok azt a tényt, hogy a vér igenis el tud tolódni savas vagy lúgos kémhatás irányába, mivel az optimális érték körül ingadozik. Nos ez miért lehet? Ezer okból. Nézzük azt az esetet, ha valaki "lúgosítással" méregtelenít.

Ha csak a tápanyag-csatornát nézzük-vegyük pl. a gyomrot: 0,1 %-os sósav a gyomorsav. Ha lúgos ételeket visz be valaki, gyorsab az emésztés (már ami ezen a szinten van), ill. nem ugrik ki az inzulinszint sem.

Nem azt kell tehát érteni lúgosítás alatt, hogy szappant iszol szappanná leszel, hanem egy bonyolult és csodás szervezet elkezdi lebontani azokat a védőgátakat (pl. zsírt, koleszterinszintet, vissza képes pótolni meszet, ionokat, nyomalemeket), amit egy savas irányba eltolódott, helytelen étkezéssel, egyéb környezeti ártalmakkal bíró test "tulajdonosa" előzetesen tönkretett. Okoz-e ez Ph változást a vérben? Áttételesen igen. először pont, hogy savas irányban fog egy kicsit kilengeni, amit folyamatosan kiegyensúlyoz a szervezet elsődleges védelmi vonala, ide értendő a puffert. Mert a szervezet elpusztul, ha túlzottan savas, vagy lúgos kémhatású lesz-pl. a vér. Csakhogy a méregtelenítés részeként oda is visszaáramlik, ahová a legkevésbá szeretnénk, az elraktározott salakanyag.

Ezért is írja minden orvosi diáta, hogy csak óvatosan, mert pl. a kiválasztószervek (máj, vese) többszörös leterheltségnek, visszamérgeződésnek vannak kitéve drasztiks diáták megkezdésekor.

Remélem, több értelmetlen vitát nem gerjesztettem-ha nem volt elég világos, én a "lúgosítás" mellett állok, csak sok a félremagyarázás-nem is értem, hogy miért.

2011. jún. 24. 16:14
 28/29 anonim ***** válasza:
48%

Csökkentettem a fehérjebevitelt, mivel azt tapasztaltam, hogy a fehérjék gyulladáskeltő, és allergén anyagok.Ez csak saját tapasztalat(pedig sem tojás, sem tej allergiám nincs ).Növeltem a zöldségbevitelt(közelítettem a vegetáriánus étrend felé).Az új(pár éves)anyajegyeim elkezdtek halványodni, a bőröm, hajam szebb lett, a gondolkodásom tisztább, egyáltalán nem voltam beteg az utóbbi pár hónapban.Még csak taknyos sem voltam, pedig mindenki fetrengett körülöttem a fikában.Az antioxidánsok nagyon fontosak.Szerintem az emberek fel sem fogják a C vitamin mekkora felfedezés volt.A kajálás mellett C vitamint szoktam bevinni 100-150mgos adagokban több alkalommal.(Van, hogy napi 1 G is a kaja melletti kiegészítés). Odafigyelek a vizelet phra.Csökkentett fehérjebevitel, és zöldségmennyiség növelés mellett lúgosodott a vizelet ph is, tehát csökkent a húgysavmennyiség.Utóbbi olyan csúnya betegségek kiváltó oka mint pl a Köszvény.

Körülöttem mindenki fetreng allergia szezonban is.Nekem semmi bajom.A ph értéket még szódabikarbónával és ,,bázisporral'' szoktam belőni, ha éppen nem jó, mert mondjuk úgy tartotta kedvem, hogy sok savasítót (pl kóla) vittem be(ilyen 1 évben kb 1x van karácsonykor).Úgy érzem kezdek visszaállni a normális kerékvágásba. Szénsavas üdítőket most már ösztönösen utálom , és pl a paradicsomot ki nem állhattam, most már szeretem azt is. Ha vörös húsból készült pl egy leves, azonnal kiszúrom, hogy büdös.

Napi vizelet phm: ébredés után jó esetben 7, de 6.5 egészen biztos. Nap közben 7 és 8 közötti.

Nagy pénz van az orvoslásban és a természetgyógyászatban is. Ettől még nem kell lenézni egyiket sem. Mindkét táborban halnak meg emberek, mivel mások ebből élnek.Ez van sajnos. Segíts magadon és Isten is megsegít.A mai korban nagyon sok ember hibájából tanulhatunk, és a saját hasznunkra fordíthatjuk ezeket a konklúziókat. Elég bugyuta dolog lenne pl azt mondani a chemo-ra, hogy gyógyít, mikor méreg, és elég nagy butaság lenne azonnal extrém tisztító, meg böjt kúrába fogni, mert minden bizonnyal rövid időn belül meg is halnánk.Mégis sokan gyógyulnak fel általuk. Én azt mondom a megelőzés a legjobb gyógymód.Ehhez viszont életvitelt kell váltani, de sokan ezt túl nehéznek érzik, és inkább nem foglalkoznak vele.Személyes megfigyeléseim alapján a véleményem, hogy a természet, ezen belül az emberi test, psziché tudattalanul is rendkívül intelligens. Folyamatosan betegségekkel hívja fel magára a figyelmet, ha valamit nem jól csináltunk. A mai rohanó világban sajnos mindenre figyelünk, csak ezekre az apró jelekre nem, ezért a szervezet úgy dönt, hogy extrémebb felhívásokra lesz szükség.Ezek tehát a betegségek.A szervezet elbillent állapotát jelzik.Addig gyötrik az embert, amíg meg nem érti, hogy változtatni kell az életmódján, vagy felfogásán.Nem tehetem meg azt, hogy egész nap mérget szívok be magamba pl cigaretta formájában következmények nélkül.Rendkívül viccesnek tartom, mikor egy dohányos arról akar meggyőzni, hogy a dohányzásnak nincs köze a daganatos, ill. kardio- betegségekhez. A butaság az ami öl általában. Az orvostudomány lehetővé teszi testünk folyamatainak megismerését, mérését.A lúgosítást sem hülye gyerekek találták ki. Nekik is szükségük volt a test folyamatainak sejt szintű elemzésére.-Az már más kérdés, hogy pénzt is lehet belőle csinálni-.A test mindig a tökéletes állapotra törekszik. Ott van pl a cukorbetegség.Milliók infúziózhatják magukat ma is.Pedig számomra teljesen logikus a betegség:Sokáig magas volt a cukorszint:a szervezet azt mondja:nem kell ennyi, de a hülye beteg csak viszi be folyamatosan. Erre a szervezet hoz egy drasztikus döntést: azt gondolja magában:akkor lecsökkentem az inzulintermelést, mert ha beszarsz, akkor sem fogod agyonetetni a sejtjeimet a korlátlan cukorzabálásoddal.Mit csinál erre az ember:nem a cukorbevitelt mérsékli, és inkább alacsonyabb GL indexű étkezéseket tart, ráadásul naponta többször és keveset, meg nem elkezd valami kardio sportot, hanem mit csinál?:beadja magának az inzulint.Szóval ez az amire én azt mondom, hogy nem végeztem orvosit, de röhögnöm kell rajta:).Szóval ez kész. A másik a magas vérnyomás:teljesen logikus.Miért magas a vérnyomás?:valószínűleg a túlsúlyos, agyonzabált majomnak az erei már úgy eltömődtek, hogy normál nyomás mellett, nem mindenhová jut el a vér ill. tápanyag kellőképpen.Erre a szervezet azt mondja: hát ez a hülye nem kezd el sportolni, nem figyel magára, mit csináljak, a sejteket akkor is el kell látni: megemelem a vérnyomást.Erre jön a dokitól a vérnyomáscsökkentő. Ezt megint érezni fogja s szervezet, és már a vérnyomáscsökkentővel csökkentett értéket fogja a sejtek ellátásához szükséges nyomásra növelni, aminek a következménye, hogy még erősebb gyógyszer kell. Konklúzió: 1x nem veszed be a gyógyszert és viszlát.Úgy elszalad a vérnyomás, hogy agyvérzés, stb.

A vérnyomás csökkentő jó dolog, mert megvéd pl az agyvérzéstől, az inzulin is jó dolog, mert ha visszavennénk a cukorbevitelt, vagy az inzulinbevitelt drasztikusan, valószínűleg azonnal meghalnánk, vagy kómába esnénk.De ezeknek a lehetőségeknek a megismerése hozzásegít minket egy olyan veszélyállapot átvészeléséhez, amit nemtörődömségünk idézett elő.Ha ez megvolt, elindulhatunk a normális élet útján, ami következetes, rendszeres mozgásról, meditációról és mondjuk a Harvard féle ételpiramis alkalmazásáról szól.Egy jó orvos mindig el is mondja mikor vérnyomáscsökkentőt ír fel, hogy életmód változtatásra lenne szükség. Csak ugye a beteg hülye. Ennyi.Lehet jönni ezzel: a cukorbetegség örökölhető: persze.És az egészség is.Úgyhogy ha egészségesebben élsz, nagyobb esélyed van rá, hogy a gyereked is egészségesebb lesz.Példa kell?: dohányzás. A tiszta cukor is méreg.Ahogyan a túl sok sav is rombol. Ez csak személyes vélemény.Ha pár fehér embert átvinnénk pl Afrikába és várnánk pár ezer évet(és nem keveredhetnének a feketékkel, de azonos körülmények között élnének), előfordulhat, hogy ők is barnábbak lennének.Ilyen az öröklött cukorbetegség is sztem.Vissza lehet állítani a normális működést, csak lehet nem 1 generációban kell gondolkodni.(ezzel nem azt akarom mondani, hogy a feketeség nem normális működés, csak példának hoztam fel a szervezet alkalmazkodóképességének szemléltetéséhez.a fehér bőr sokkal inkább gyengített verzió ha a leégés lehetőségét vesszük alapul)Gyanús, hogy a modern társadalom tudatlan utódai mind gyengébb érzékenységet fognak tanúsítani a jövőben a cukorbevitelnél, mint pl a szegény országok embereinek utódai.Értelem szerű, ha pl nem viszel be valamiből annyit, ami kellene bizonyos folyamatokhoz, a szervezet magából fogja átcsoportosítani azokat a fontosabb funkciókat figyelembe véve. És világos, ha a szervezet nem tudja közömbösíteni a savakat, és már kivizelni, kilélegezni, kiizzadni sem annyi van, akkor megpróbálja ideiglenesen elparkolni őket...amik ugye addig ott is maradnak, amíg nem változik egészségesre minden.Ha érzi, hogy van elég közömbösítő ereje a szervezetnek, akkor megint felszabadít belőlük. Elvileg ez a savtalanítás, méregtelenítés.Ezek csak személyes konklúziók, felismerések, elmélkedések voltak.Mindenki saját felelősségére használja őket. A jövőnk bennünk van.Jó egészséget mindenkinek! 1 könyvet ajánlanék :Kurt Tepperwein: Savtalanítás a fiatalság forrása.

2012. márc. 17. 00:40
 29/29 anonim válasza:

Egy dolgot kéne megérteni a lúgosítóknak.

Amit csinálnak az jó, hasznos stb..

Csak szoknának már le erről az áltudományos féligazságokból összetákolt magyarázatokról.

Csak egyszerűen, csinálják a módszerűket, oktassák, terjesszék. Ezekkel a sületlen magyarázatokkal csak összevesznek a biokémiához értőkkel. Ne veszekedjenek velük, hanem bízzák rájuk a tudományos magyarázatot.

2013. nov. 3. 02:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!