Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A baratnom mumpszos lett...

A baratnom mumpszos lett ilyenkor lehet szeretkezni?

Figyelt kérdés
magas laza van de estere nem nagy csak inkabb hoingadozasa van neha fazik neha melegje van.
2009. márc. 23. 08:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mumpsz-ra gondolsz? Ez cseppfertőzéssel terjed, nem szexuális úton. Ilyen betegen vágyik a szexre? Ha igen, szerintem lehet, ha csak miattad tenné, inkább a gyengédség a megoldás.

Te átestél már ezen gyerekkorodban? Mert a felnőttkori mumpsz férfiaknál ráhúzódHAT a herére, és terméketlenséget okozHAT. Csak információként írom. ili

2009. márc. 23. 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha van kedve:)
2009. márc. 23. 09:30
 3/8 A kérdező kommentje:

1000 bocsanat mumuszt akartam irni amikor a mandula es a mirigy feldagad egyikfelol

en mar 2 szer is voltam tavkapcsolatban elunk es holnap akarunk talalkozni 2 honapja nem talalkoztunk s mindig szeretkezessel kezdodik es vegzodik kihagyhatatlan

2009. márc. 23. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha a barátnőd beteg, akkor távkapcsolat ide vagy oda, ha szarul lesz, nem biztos, hogy lesz kedve a szexhez.

A neten ezt találtam róla:

"Mumpsz

A mumpsz rendkívül fertőző gyermekbetegség, de felnőttek is elkaphatják. Bár nagyon fájdalmas lehet, általában nem súlyos.

Tünetek:

Mérsékelt láz, fejfájás.

Érzékeny duzzanat egyik vagy mindkét orcán a fülek magasságában, melyek 10 napig tartanak (gyulladt nyálmirigyek). A duzzanatok a fül mögé és az alsó állkapocs irányába terjedhetnek.

Esetleges komplikációk:

A fertőzés fiúk esetében a herékre, míg a lányok esetében ritkán a petefészekre terjedhet át. Serdülés előtt rendkívül ritka, felnőtt férfiaknál gyakoribb.

Ritka esetben terméketlenség.

Ritkán agyhártyagyulladás

Kiváltó okok:

A nyálmirigyek mumpszvírus-fertőzése. A betegség köhögés, tüsszentés, az orrváladékkal/nyállal érintkezésbe került és meg nem mosott kéz, valamint a közös használatú élelmiszerek/evőeszközök útján terjed.

Ha valakinek mumpsza volt, többé már nem kapja el.

Mit tehet Ön:

Pihenjen, és igyon sok folyadékot!

Egyen lágy állagú ételeket, melyeket kisebb fájdalommal lehet összarágni és lenyelni!

Vegyen be lázcsillapítót/egyszerű fájdalomcsillapítót!

Maradjon otthon ameddig fertőzőképes, vagyis amíg a duzzanatok vissza nem fejlődnek!

Menjenek el az orvoshoz, ha a fiúgyermek a heréiben, vagy a leánygyermek az alsó hastájékon fájdalmat érez, ill. ha súlyos fejfájás és hányás fordult elő!

Mit tehet az orvos:

A komplikációkat tüneti kezelésben részesíti, ha megjelennek."

Szerintem hagyjátok ki az összebújást...

Üdv!

2009. márc. 23. 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

"Mumpsz-ra gondolsz? Ez cseppfertőzéssel terjed, nem szexuális úton. "

Remelem azt te sem komolyan gondolod, hogy ha valami cseppfertozessel terjed, akkor egy szeretkezes alkalmaval nincs veszely?!?!

Amugy ha voltal mumpszos, vagy be lettel oltva (talan 84-es szuletesuektol van a kotelezo oltasi naptarban...) akkor nem fogod elkapni. Mas kerdes, hogy a lany mennyire fogja elvezni...

2009. márc. 23. 14:04
 6/8 A kérdező kommentje:
en 85 os kiadas vagyok es 2szer voltam mumpszos ez befolyasolhat valamit
2009. márc. 23. 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ott a pont! Az MMR vaccinarol volna szo, es utananeztem, a 90-es evek elejen kerult csak be a kotelezo oltasi naptarba. Egyebkent a fertozes utan eletre szolo vedettseg marad vissza (ezert gyanus, hogy a masodik mumpszodat beneztek, es inkabb egy mas eredetu nyalmirigygyulladas, vagy nyirokcsomo duzzanat lehetett) - rgo a tudomany szerint nem kapod el ujra.
2009. márc. 24. 13:23
 8/8 A kérdező kommentje:
a masodik is az volt mert pont olyan volt mint az elso nagy laz izzadas es hazban ules, s az orvosok is azt mondtak h mumuszos vagyok amugy akkor nekem a masodik felen jott ki nem ott ahol azelott volt
2009. márc. 24. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!