A baratnom mumpszos lett ilyenkor lehet szeretkezni?
Mumpsz-ra gondolsz? Ez cseppfertőzéssel terjed, nem szexuális úton. Ilyen betegen vágyik a szexre? Ha igen, szerintem lehet, ha csak miattad tenné, inkább a gyengédség a megoldás.
Te átestél már ezen gyerekkorodban? Mert a felnőttkori mumpsz férfiaknál ráhúzódHAT a herére, és terméketlenséget okozHAT. Csak információként írom. ili
1000 bocsanat mumuszt akartam irni amikor a mandula es a mirigy feldagad egyikfelol
en mar 2 szer is voltam tavkapcsolatban elunk es holnap akarunk talalkozni 2 honapja nem talalkoztunk s mindig szeretkezessel kezdodik es vegzodik kihagyhatatlan
Szia!
Ha a barátnőd beteg, akkor távkapcsolat ide vagy oda, ha szarul lesz, nem biztos, hogy lesz kedve a szexhez.
A neten ezt találtam róla:
"Mumpsz
A mumpsz rendkívül fertőző gyermekbetegség, de felnőttek is elkaphatják. Bár nagyon fájdalmas lehet, általában nem súlyos.
Tünetek:
Mérsékelt láz, fejfájás.
Érzékeny duzzanat egyik vagy mindkét orcán a fülek magasságában, melyek 10 napig tartanak (gyulladt nyálmirigyek). A duzzanatok a fül mögé és az alsó állkapocs irányába terjedhetnek.
Esetleges komplikációk:
A fertőzés fiúk esetében a herékre, míg a lányok esetében ritkán a petefészekre terjedhet át. Serdülés előtt rendkívül ritka, felnőtt férfiaknál gyakoribb.
Ritka esetben terméketlenség.
Ritkán agyhártyagyulladás
Kiváltó okok:
A nyálmirigyek mumpszvírus-fertőzése. A betegség köhögés, tüsszentés, az orrváladékkal/nyállal érintkezésbe került és meg nem mosott kéz, valamint a közös használatú élelmiszerek/evőeszközök útján terjed.
Ha valakinek mumpsza volt, többé már nem kapja el.
Mit tehet Ön:
Pihenjen, és igyon sok folyadékot!
Egyen lágy állagú ételeket, melyeket kisebb fájdalommal lehet összarágni és lenyelni!
Vegyen be lázcsillapítót/egyszerű fájdalomcsillapítót!
Maradjon otthon ameddig fertőzőképes, vagyis amíg a duzzanatok vissza nem fejlődnek!
Menjenek el az orvoshoz, ha a fiúgyermek a heréiben, vagy a leánygyermek az alsó hastájékon fájdalmat érez, ill. ha súlyos fejfájás és hányás fordult elő!
Mit tehet az orvos:
A komplikációkat tüneti kezelésben részesíti, ha megjelennek."
Szerintem hagyjátok ki az összebújást...
Üdv!
"Mumpsz-ra gondolsz? Ez cseppfertőzéssel terjed, nem szexuális úton. "
Remelem azt te sem komolyan gondolod, hogy ha valami cseppfertozessel terjed, akkor egy szeretkezes alkalmaval nincs veszely?!?!
Amugy ha voltal mumpszos, vagy be lettel oltva (talan 84-es szuletesuektol van a kotelezo oltasi naptarban...) akkor nem fogod elkapni. Mas kerdes, hogy a lany mennyire fogja elvezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!