Bocs, de a nőknek a fogamzásgátló szedése miatt nem lesz kevesebb az esélyük hogy gyerekük legyen később?
kb 40 éve még igaz volt amit irsz
ma már nincs igy
Ha a megfelelő gyógyszert szedik,akkor nem. De ehhez az kell,hogy eljárjanak rendszeresen at orvoshoz.
én lassan 30 éve szedek fogamzásgátlót,közben szültem 3 gyereket, mindháromszor minden gond nélkül teherbe estem pár hónap alatt.
Elég rendesen bekavar a ciklusba, és előfordul, hogy valakinek idővel akkor se jön össze a baba, mikor szeretné.
Több meddő pár van, és olyan, akik sokáig próbálkoznak, mire sikerül, mint régen, hiába alacsony a hormontartalma a mai gyógyszereknek.
A trombózist viszont háromszor akkora eséllyel idézik elő, ami orvosilag bizonyított.
*Bekavar a ciklusba, sok nő van, akinek az abbahagyás után hónapig-évekig össze-vissza jön meg a menszesze és nem rendeződik a ciklusa. Van akinek PCOS-e lesz.
Ez így azért nem igaz.
Összevissza menzeszt leginkább azoknál okoz, akiknek a szedése előtt sem volt rendszeres.
PCOS-s pedig NEM okoz, sőt, a cisztákat általában fog. gátólval próbálják "eltüntetni".
---
Tény, hogy okozHAT problémákat a fog. gátló, de ha választani kell az abortusz testi és lelki következményei és fog.gátló között, én ez utóbbit választom.
Tudom, lehet máshogy is védekezni, de őszintén szólva én nem bízom magamat, a testemet másra - ha elcseszi, a gyerek attól még bennem kezd el fejlődni, akár felnevelem egyedül, akár elvetetem - mindenképpen én szívok nagyobbat.
Akkor kavar bele aciklusba, ha túl nagy adag. Azért kell előtte hormonszintet mérni és a szedés alatt is folyamatosan,hogy az orvos tudja,hogy nem ad túlnagy adagot.
Sajnos sokan elmennek, vérkép nélkül feliratnak és utána szedik szintén vérkép nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!