Mi lehet ez? Változó korba léptem?
Sok oka lehet: stressz, hirtelen fogyás,még a frontok, időjárás is bezavarhat..ha eddig pontosan jött meg,és most ingadozik,várd meg a legközelebbit,nem árt azért megnézetni magad.Egyéb tüneteid (hőhullám,alvászavar,ingerlékenység) is vannak?Bár ezek a változó kor nélkül is megvannak sajnos:(
Én 50 éves múltam, pontosan jött meg eddig,most késett nekem is pár napot,de ez még nem változókor:)
Nagyon sok dolog befolyásolhatja a suervezet működését, nem kell feltétlen a változókorra gondolnod.
Szerintem a változókor elején vagy. A női szervezet hormonegyensúlya a hrmincas évek közepe és a negyvenes évek vége között megbomolhat.Tudjuk hogy kb 10 évvel a menopauza kezdete előtt már nem minden hónapban érik meg egy petesejt, ezekben a hónaokban nem képződik sárgatest és ezzel progeszteron sem. Mivel a ciklusok zavartalanul folytatódnak, a nők ebből semmit sem érzékelnek, amíg ki nem alakul az egyensúly megbomlása, amelyre a progeszteron hiánya és az ösztrogén túltengése jellemző.
Csak a cikluszvarok, mellfeszülés, alvászavar, depresszív hangulat jelzi az eljövetelét. Nem minden tünet jelentkezik egyénileg változó. Mindez azonban már a petefészkek csökkenő működését jelzi, a perimenopauza kezdetét kezdetét. Ez a valódi menopauza előtti időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!