Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fibroadenoma! Tapasztalatok...

Fibroadenoma! Tapasztalatok ezzel a jóindulatú daganattal kapcsolatban? Érdemes e megműttetni? Milyen a műtét, és utánna a heg nagyon durva? Sima sebész végzi az operációt, vagy valami szakdoki?

Figyelt kérdés
2009. márc. 19. 10:18
1 2 3
 11/27 anonim válasza:

Szia,nagyon köszönöm a válaszodat :D

neked nem volt olyan ,hogy visszajött,vagy nem vették ki rendesen és újra nőni kezdett?

mert nekem már csomószor nézték és először 3-at vetek észre már csak kettő van e inkább vetessem ki a nagyobbat, most meg már csak kettő van és már azt is mondta az egyik orvos akinél voltam,hogy nem kell hozzányúlni XD ezért vagyok ideges csak mert már én magam nem tudom h mit csináljak:S

De félek attól is hogy esetleg visszajön és utána újra műtethetem meg magam mert vettek belőle mintát és azt mondták gyorsan növő,de nem rossz indulatú :(

2010. dec. 23. 21:45
 12/27 anonim ***** válasza:

Szia! Én írtam dec. 4-én. Azóta eltelt egy hónap, minden rendben, szépen gyógyul a heg, a bimbó körül vágták, alig fog látszani, ne parázz. A műtét maga semmi nem volt, az altatás pedig vicces, ki kell próbálni egyszer:)

Én nem voltam utána rosszul, nem hánytam, vagy ilyesmi.

Csak egy éjszakát voltam bent, másnap ki is engedtek. Ez volt a legrosszabb része az egésznek, mert elég rossz alvó vagyok és a horkoló öreg néniktől nem tudtam aludni (5 fős kórterem), de túléltem, és otthon lenni nagyon jó volt:)

1 hetet pihentem, de az otthoni dolgokat tudtam csinálni, főzni, mosogatni, stb...

1 hét után dolgoztam. Mostanában meg már a kocogással is kísérletezem, azért elég sokáig érzékeny volt, amit alapesetben nem érzel, csak akkor, ha zötykölődsz:)

Na dióhéjban ennyit, ha van még kérdésed, írj nyugodtan, szívesen válaszolok.

Remélem segítettem, és majd írd meg, hogy sikerült a műtét!:)

Sok sikert!

2011. jan. 4. 19:11
 13/27 anonim válasza:

Szia,kösszi a választ és majd megírom hogy ment :)

már csak a vizsgáimat kell letudnom és túl leszek rajta.

Szia

2011. jan. 7. 09:20
 14/27 anonim válasza:
sziasztok ! Engem novemberben műtöttek,ha kell segitség válaszolok. 17/L
2011. jan. 7. 19:31
 15/27 anonim válasza:

sziasztok,

nagyon köszönöm mindenki válaszát túl vagyok a vizsgákon és felkerestem Dr. Sávolt Ákost , nagyon jó fej volt mindent elmagyarázott nekem :D, és kedves,és ő fog műteni február elején :)

Majd írok, hogy gyógyulok és mi lett az eredmény meg minden

sziasztok :)

2011. jan. 15. 20:45
 16/27 anonim válasza:

Hali!Nekem 3 éve vették kia fibroadenomámat,szilva nagyságú volt.Méllyen volt,rá volt tapadva a mellkasra vagy mi.Ezt mondta a sebész.Teljesen el tudta távolítani,mivel egy kis hártyában volt,én ezt úgy képzelem el,mint egy zacsit.Nekem egyáltalán nem fájt a műtét után semmim.A nővérek is kérdezték,hogy nem kell fájdalomcsillapító???Semmi nem kellett.1 hónapig kellett magam oltani véralvadásgátlóval,ennyi.A hegem alig látszik,ha nem mondom észre sem lehet venni.Kontrollon is minidig nézi a doki,hogy melyik is volt az a cici...?Engem egy nagyon tapasztalt sebész műtött,nem plasztikai sebész!!Sajna 1 éve cisztákat találtak a műtött mellemben,de azok kicsik,nem kell velük semmit csinálni.A másik mellemben meg most van valami,lehet fibroadenoma ismét.3 hónap múlva nézik megint.Ha nem nő,akkor nem veszik ki.Valószínűleg familiáris,anyumnak is volt,de neki felszívódott.Én is bízom benne,hogy elmúlik.Ráadásul babatervezés előtt állunk.

Jó lenne,ha lenne rá valami amitől spontán elmúlik:).

2011. febr. 13. 15:47
 17/27 anonim válasza:

Sziasztok!

Ahogy ígértem írok :D

Túl vagyok a műtéten,nem vészes tényleg és tényleg nem fájt,fáj ma se. Most lesz két hetes a seb,de nincs vele semmi kellemetlenség csak az ,hogy nem pacsizhatok egy jó nagyot:P Nekem ugyanabban a mellemben van egy kisebb de ahhoz nem nyúlnak ha nem nő tovább.Különben Dr. Sávolt Ákos műtött ,és olyan pici a vágás,hogy egy hónap múlva nem is lehet észrevenni(ezen meglepődtem ,de nagyon örülök neki,mert csak 18 vagyok).Mindenkinek kívánom,hogy gyógyuljon meg gyorsan ,akinek még lesz műtéte ,akit meg műtöttek,hogy ne legyen többet ilyen problémája :D

2011. febr. 24. 14:22
 18/27 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a műtét (egy kicsit nekem is köszönhetően, én ajánlottam Sávolt doktort).

Jó gyógyulást, és majd jó pancsizást, ha már szabad lesz:)

2011. márc. 9. 18:12
 19/27 anonim válasza:

Igen,és tényleg kösszi a segítséget :P

most már pancsizhatok végre XD

Köszönök szépen minden segítséget és remélem senkinek nem lesz többet ilyen problémája :)

Sziasztok

2011. márc. 12. 21:05
 20/27 anonim válasza:

Sziasztok :S,

jól besültem már megint van egy ugyanabban a mellemben :S

Volt már vkinek ilyen ?

És mi van ha arra jutok, h nem akarom megműtetni?

Szerintetek mit csináljak ? :O

2011. aug. 23. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!