Mit jelent ez? A jobb oldali ileoceocalis régióban a mesocolon több 6-8m-es bny. Csomó van.
Figyelt kérdés
Van olyan ember aki választ tud adni arra, hogy mit jelenthet ez a mondat?2009. márc. 18. 16:11
1/7 anonim válasza:
Nem 6-8 mm-es nyirokcsomó?? Jól másoltad be? 6-8 méteres dolgok nem lehetnek a hasadban :S (a bélen kívül persze)
2/7 anonim válasza:
Vakbél /cecum/a jobb csípőárokban helyezkedik el.Nevét onnan kapta ,hogy az alsó vége vakon végződik.Vak végétől néhány cm-re nyílik be az utolsó íleum/csípőbél/kaccs.Ez az ileocekalis szájadék.
A mesocolon a haránt vastagbél és a szigmabél/A bal csípőárokban a vastagbél s alakban meggörbül és a test középső vonala felé fordul/hashártyakettőzete.Úgy vélem ezen a területen 6-8 mm -es borsónyi csomó van.
3/7 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: Nagyon köszönöm, hogy a helyesírási hibával foglalkozol és nem pediga témával.
Második válaszoló: Örök hála. Nagyon nagyon köszönöm a segítséget.
2009. márc. 19. 09:34
4/7 anonim válasza:
Nem helyesírási hiba, hanem ennek a mondatnak így nincs értelme, ezért gondoltam, ha beírod normálisan, tudunk segíteni, és nem csak találgatni. Te is könnyen beláthatod akár a 2. válasz alapján is, h ha a mesocolon az egy bél neve ragozatlan formában, akkor ez így nem értelmes. A borsónyi nyirokcsomót senki nem rövidíti bny-nek. Na mindegy..
5/7 A kérdező kommentje:
Értem, hogy mit szeretnél mondani utolsó hozzászóló. Nos egyetlen egy hiba van, amit nem úgy írtam, ahogy a papír írja (biztos a nagyon gyors gépelés átka) az a mesocolonon. Lemaradt a rag. de ezt leszámítva a 6-8 után is 1 db "m" van és "bny"-t is úgy írtam, ahogy fel van tüntetve. Azért írtam úgy ahogy írtam. Nos ezekkel a paraméterekkel magyarra lefordítva, azoknak a csomóknak nem kellene ott lenniük? ha ezek valóban ott vannak, műteni fognak? Vagy egy hétköznapi ember számára mit jelenthet? Amit még írnak utána, hogy a zsírszövet kissé elmosódott. Ezekre is tud valaki választ adni nekem? Csak mert legalább még két hét mire mehetek az orvoshoz, és ideges vagyok a csomók miatt. Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.
2009. márc. 20. 10:11
6/7 anonim válasza:
Nem biztos, h műteni fognak. Ha nem tudják, h milyen csomók azok (valószínűleg tényleg nyirokcsomók), lehet, h mintát vesznek belőlük és annak függvényében, a szövetten alapján döntenek majd. A zsírszövet elmosódottsága semmit nem jelent szerintem. Elég fura megfogalmazás az orvos részéről ez a lelet.
7/7 A kérdező kommentje:
Nah hát nagyon kíváncsi leszek ezek után, hogy mit fog mondani az orvosom. Kíváncsi vagyok, hogy a bél belső vagy külső felén vannak ezek a csomók. Feltételezem kapok egy béltükrözést. :( nagyon köszönöm a válaszokat, hálás vagyok érte!
2009. márc. 21. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!