S. O. S. Hüvelygomba 13 évesen?
Nem, nem csak gomba lehet, lehet bármilyen fertőzés, ilyesmi seperc alatt össze lehet szedni nem jól megmosott kéztől, bugyitól, vécéülőkétől...
El kell menni a dokihoz. Nem fog megvizsgálni, csak felír valamilyen kúpot és/vagy krémet. Magától nem fog elmúlni, csak súlyosbodnak a tünetek, és nagyobb bajt okoznak. Úgyhogy ne húzd az időt, szólj anyukádnak, és sipirc.
Nem, mert nem tudhatod, milyen fertőzésed van. Én 12 évesen mentem először fertőzéssel dokihoz, és nem vizsgált meg, csak kikérdezett. Tipikus tüneteim voltak, kaptam egy általános szernek számító kúpot, és passz. Már aznap használt.
De ha fel is kell feküdnöd az ágyra, nem vizsgál meg, ne félj tőle. Úgyis túl kell esni egyszer az első nőgyogyón, aztán lehet rajta röhögni.
Apukádnak sem ciki szólni szerintem, de ha ennyire parázol, akkor valami felnőtt nőismerős, akiben bízol?
Előfordulhat, hogy meg kell magad mutatnod, mert a folyást, a pirosságot (ha van) esetleg látnia kell a pontos diagnózishoz. Ilyen esetem is volt, a tüneteim nem voltak tipikusak, ezért megnézett, de 10 mp volt az egész...
Nyugodj meg, nem lesz bajod, de segíteni csak a doki tud.
A betegségtől függ, mit adnak rá, de hüvelyi fertőzésre, gombára nem adnak tablettát (vagy nem azonnal). Kúp és kenőcs az általános szerek.
A barátaidnak nem kell elmondanod.
Mivel kiskorú vagy, kell melléd felnőtt. Mégiscsak apukád lenne a legjobb. Ne szégyelld magad előtte, nem te vagy az egyetlen nő a földön. :)
Ahhoz, hogy orvoshoz menj, felnőtt kell melléd. Én így tudom, ha nem így van, javítson ki valaki... Belezavarodtam a sok kérdésbe, amit épp figyelek.
A szőrösséggel ne foglalkozz, a nők fele szőrös (vagy több?). A nőgyógyász fel se veszi. Sőt, ők inkább azt tartják jónak, egészségügyi szempontból. Ilyeneken ne parázz.
Szerintem nem kell felnőtt az orvoshoz. Nincs nagynénéd, keresztanyád, nagymamád sem, aki elkísérhetne? Egy megbízható szomszéd? Ha nincs, muszáj apukádat beavatni.
Egyáltalán nem biztos, hogy gomba, az viszon biztos, hogy magától nem múlik el, viszont nagyon súlyos és maradandó problémákat tud okozni, ha nem kezelik. Ha viszont szakember (orvos! nem itt unatkozó, hozzá nem értő emberek) ad rá gyógyszert, akkor pár nap alatt elmúlik.
A canesten hüvelytablettából (= majdnem olyan, mint a kúp, csak kemény, nem puha) és krémből áll. 2000 Ft-on felül van az ára, pontosan nem emlékszem, ráadásul csak gombára jó, arra sem minden esetben. Egy műanyag applikátorral kell felhelyezni a tablettát, ami nem lesz könnyű, ha szűz vagy. Ezért is jobb lenne az orvos, aki tud olyat adni, amit könnyebb felrakni vagy esetleg le kell nyelni (olyan is van, de azt csak receptre adják).
Ha nem gombád van, hanem baktérium, akkor pedig minden receptre van csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!