Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Candida esetén mit javasoltok?

Candida esetén mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Már lassan egy éve küzdök a candida fertőzéssel.

Először megpróbáltam a canesten kombit, de semmit nem használt. Ezután elmentem a nőgyógyászomhoz, aki valóban kimutatta hogy ez a problémám, és felírt nekem rá antibiotikumot és krémet; és azt mondta ez 100%osan elmulasztja.

Hatott is, de mindössze 2 hétig, utána újra visszajött. Ezt a gyógyszeres kezelést kétszer eljátszottam de nem volt hatása.....

Ti mit tudnátok nekem javasolni ilyen esetben? Hallottam a candida diétáról. Esetleg van valaki, aki kipróbálta/ van személyes tapasztalata erről?

Előre is köszi

2011. máj. 19. 14:56
1 2
 11/12 anonim válasza:

Sajnos a legtöbb orvos csak a gyógyszeres terápiában hisz, minden más módszert elutasít.

Ilyenkor több mindent be kell vetni: tisztítókúra, gyógyteák, candidadiéta, közös fürdők kerülése, stb.

Külsőleg amit tudsz tenni, hogy magas hőmérsékleten mosod a ruháidat, vasalod a fehérneműket, egy "kis" időre hagyományos alsót hordasz, nem jársz közös fürdőzésekre, nem ülsz le a wc-re, sokszor fertőtlenítesz, kézmosi wc előtt és után.

Belsőleg mehet a sok folyadék, a c. diéta, a megfelelő stresszoldás.

A candida diéta nem olyan, amit 90 napig csinálsz és minden jó, meggyógyultál és innentől kezdve megy minden ahogy eddig. Kitartás kell hozzá. A sógoromnak olyan durva volt a fertőzése, hogy már a tüdejét is megtámadta és kb a 10. orvosnál járt mire kiderült, hogy candida fertőzése van. Kb. 1 évig diétázott, amitől nem kell megijedni, mert nem éhezned kell, csak megválogatnod, mit eszel. Nem szabad enni cukrot és cukros ételeket, italokat, nem ehetsz finomlisztből készült tésztát, kenyeret és ehhez hasonló "apróságok". Ha felkeresel egy dietetikust, nagyon jó tanácsokat és utasításokat fogsz kapni tőle.

Szóval sajnos, ha candidád van arra időt kell szakítani, azt kombináltan kell kezelni, de ha kitartó vagy meg fogsz gyógyulni és lehet, hogy megtetszik majd az új életmódod.

Sok sikert kívánok hozzá!

2011. máj. 19. 18:18
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok tanácsot! :)
2011. máj. 19. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!