Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátlótól még mindig...

Fogamzásgátlótól még mindig vérzek-baj?

Figyelt kérdés

Olyan 8-9napja szedem,és még mindig vérzek,ugyan kis mennyiségben.

Olvastam,h ez úgynevezett áttöréses vérzés,de elég megosztó véleményeket találtam. Valahol azt írják,h ilyenkor át kell térni másik gyógyszerre,valahol meg azt,h ez normális,és a kövi levélnél már nem lesz.

Dokihoz csak 2hét múlva van időpontom:S

Köszönöm előre is!

2011. máj. 9. 11:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Első levélnél ez normális.
2011. máj. 9. 12:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen,áttöréses vérzésnek hívják. A legelső levél szedése alatt teljesen normális jelenség, nekem egy egész hónapig tartott, a második levéltől magától megszűnt. Általában mindenkinél megszűnik az első levél után. Ha nem, akkor keresd fel az orvosod, addig fölösleges, mert hazaküld azzal,hogy ez normális jelenség (tudom, tapasztalat, én is megijedtem először).

Áttöréses vérzés nem csak a fogamzásgátló elkezdésekor alakulhat ki, hanem akkor is, ha valaki már hosszú évek óta szed egy bizonyos fogamzásgátlót. Ha akkor jelenik meg áttöréses vérzés, az jelezheti azt, hogy a szervezete hozzászokott az adott hatóanyaghoz, és már nem annyira erős a hatása, így célszerű más hatóanyagú szerre váltani. Szerintem erre gondoltak azok, akik azt írták, célszerű váltani.

2011. máj. 9. 13:27
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Még egy kérdésem lenne.. olyat is hallottam,h azért vérzik ilyenkor az ember,mert túl gyenge a gyógyszer,és ,h amíg vérzik addig nem ajánlatos védekezés nélkül szexelni,ez igaz?

2011. máj. 9. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokan,sok mindent állítanak arról,hogy mikortól lehet biztonságosan, óvszer nélkül, csak a tablettára hagyatkozva elkezdeni nemi életet élni, szerintem még két orvos sincs aki ugyanazt mondaná...Van aki szerint már az első tablettától kezdve, van aki egy hetet mond, van aki azt, hogy az egész első levél beszedése után. Én annak idején inkább "biztosra mentem", és beszedtem az összes tablettát az első levélről, majd megvártam amíg elmúlt a megvonásos vérzésem a szüneti héten, és akkortól nem használtunk óvszert,amikor elkezdtem a második levelet. Egy teljes ciklus alatt (az 1. levéltől a másodikig) biztosan átáll a hormonrendszered.
2011. máj. 9. 21:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!:)
2011. máj. 9. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!