Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért csinálta ezt a háziorvos?

Miért csinálta ezt a háziorvos?

Figyelt kérdés

Elmentem a mai nap az orvoshoz, de nem az én háziorvosom volt ott, hanem helyettesítve volt.

És kértem görcsoldót, konkrétan a Meristint mert az nekem nagyon jó, de aztmondta hogy az már idejét múlta,gyenge, nem jó.Ezért felírta az apranax-ot, pedig nyomatékosan megmondtam neki, hogy nekem az jó, és a meristint szeretném kérni. Nos most reggel bevettem az apranax-bol egyet, és semmit nem segít, semmi hatása.

15/L

2011. máj. 6. 10:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Azért csinálta, mert a gyógyszerügynöke azt nyomja.
2011. máj. 6. 10:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Pontosan, mindig járnak hozzájuk ügynökök és minél többet eladnak az új gyógyszerekből, annál több pénzt kapnak.
2011. máj. 6. 10:56
 3/11 A kérdező kommentje:
most komolyan? mert a háziorvosom mindig azt írja amit kérek.
2011. máj. 6. 11:01
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem tudni miért.. csak sejteni lehet... elképzelhető hogy érintett abban hogy ez a gyógyszer fogyjon.. A meristin igeni van és nem elavult..

Határozottabban kérje tőle.. és nem helyettesithető más generikummal

[link]

[link]

2011. máj. 6. 11:02
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen ez így igaz, nagyon nagy a szivatás:(((

legközelebb a házidokiddal írass fel dupla adagot a megszokottból, és mondd el a helyettes orvos viselkedését.

Bár ezek úgy összetartanak, hogy talán kár is szólnod...

2011. máj. 6. 11:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen, komolyan. A pénz nagy Úr. Én is ezért kaptam a legújabb fogamzásgátlót, mert azért kap pénzt, hogy azt írja fel.
2011. máj. 6. 11:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem pénzt kap, hanem a következő kongresszuson szponzorizálnak neki (fizetik az utjat, vagy szallast vagy a jelentkezési díjat v vmi).

De nem csak ez van, hanem van egy olyan is, hogy miből tudná a beteg jobban, hogy milyen bajára mi jó?

Ha a helyében lennék lehet én se hagynám, hogy nálam okosabbat játsszon a beteg,(pláne ha írd fel te marha stílusban érkezik a kéréseivel).

A családorvosod az tudja, hogy ez jó neked, hogy ez használ ezért írja fel szó nélkül, de a mai doki valószínüleg nem volt meggyőzve erről.

2011. máj. 6. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok háziorvosnak jobba ha megmondod, hogy mit írjon. Pl. nekem is a torkomra írt ilyen új csodaszert, beszedtem, semmi javulás. Felírt még egy adagot. Beszedtem semmi javulás. Harmadszorra nem is mentem oda hozzá, kértem az asszisztenst, hogy írja ki a jól bevált "elavult" régi gyógyszert ( ami még olcsóbb is). Láss csodát hatott.

Természetes, hogy egy új betegségnél szó nélkül beszedem, amit ő ír, de ha valami bevált és használt mindig is, nem fogom lecserélni egy drágábbra, csak azért, mert az orvosomnak abból több haszna van.

2011. máj. 6. 11:33
 9/11 A kérdező kommentje:

ha rám értetted azt az "írd fel te marha stílust" akkor tévedsz..

megkértem, hogy legyenszíves a beteg kártyámra írni meristint, de aztmondta azt nem ír. szoval nem én, max ő volt az a stílúsú.. az a hangsúly ahogy beszélt.

2011. máj. 6. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:
nem rád értettem, hanem úgy általában, mert sokan vannak akik úgy jönnek be az ajtón, hogy legszívesebben kiszökne az ember másik felől az ablakon :))
2011. máj. 6. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!