Fogamzásgátló és hüvelygomba. Mit lehet tenni?
Két éve szedtem a fogamzásgátlót, Lindynette 20-at. Ez idő alatt átlag havonta egyszer előjött a hüvelygomba, és csak szenvedtem, mert gyanítottam, hogy a gyógyszer miatt legközelebb is előjön. A végén már inkább házi gyógymódokkal próbálkoztam. Most szüneteltetem a fogamzásgátló szedését, és láss csodát! Hüvelygomba sehol. Szeretném megkérdezni, hogy segítene vajon az, hogyha lecseréltetném a fogamzásgátlót egy újra? Vagy talán attól is újra előjönne "az a rémség"? Illetve a nőgyógyász emiatt az indok miatt hajlandó kiírni másik gyógyszert? (A múltkor már próbálkoztam és azt mondta, hogy nem olyan vészes, vény nélküli gyógyszerekkel megoldható illetve házi gyógymódokkal, nekem azonban mégis kellemetlen, pláne, hogy havi rendszerességgel visszatér, azonban havonta egyszerűen nincs időm újra és újra elmenni az orvoshoz.)
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
A nőgyógyásznak kötelessége másik gyógyszert írnia, ha panasszal fordulsz hozzá. Igen, lehetséges, hogy a gyógyszer miatt gombásodtál.
Viszont ha gombás fertőzésed van, akkor a partneredet is kezelni kell, mert valószínűbb, hogy miatta kapod vissza, minthogy a gyógyszertől legyen.
Menj vissza az orvoshoz, kérj a magad, és a partnered számára is gyógyszert.
Szerintem vagy hagyd abba a fogamzásgátlót,vagy szedj még egyszer gyógyszerkúrát,és annak befejezésével kezd candida-kúrát. Ha kevés szénhidrátot eszel,és szinte semmi cukrot,akkor nem fog visszatérni. A fog.gátló nagyban segíti,hogy megint előjöjjön a gomba.
A partnert feltétlenül kezelni kell,mindig,ha te is gyógyszert szedsz,vagy óvszerrel kell védekezni,de akkor már ott tartunk,hogy felhagyhatsz a fog.gátlóval.
Amúgy más fog.gátló is ugyanúgy előidézi a gombát.
Ugyan ebben a cipőben járok én is két éve szedem a Lindynette20at és szenvedek a gombától. nekem előjön 2-3havonta, és hiába ad nekem 4000Ft-os szájon át szedhető gyógyszert, akkor is előjön később!a partnerem is kezelve van és nem cserélgetem már 3éve együtt vagyunk!ez idő alatt nem is szexelünk (amugyis 2hetente talizunk)!szedek már ilyen Grapefruit cseppet is az elkerülés érdekében,meg irrigálást is végzek a dokim tanácsára.
Gondolkodtam hogy lehet dokit kéne váltani, csak nem tudom hova mennyek ,mert ez is 25km-re van a lakhelyemtől és elég költséges így is az orvoshoz járás gyógyszerrel.
Kedves Kismama-Válaszoló!
Én a következő házi gyógymódokkal próbálkoztam, de mivel szedtem mellette a fog.gátlót, sokáig nem hatottak, de mivel te most nem szedsz semmi ilyet, hátha bejön neked is!
Fehérnemű nélkül aludtam és nap közben is igyekeztem a nadrág alatt szabad maradni. Ha viseltem is valamit, akkor 100%-os pamut francia vagy hagyományos bugyit. Nap közben, amikor volt lehetőségem, akkor akár többször cseréltem fehérneműt. A fehérneműket mosás után mindig 100 fokos vízben kifőztem. (Tudom viccesen hangzik! :))
Hetente 2-3 alkalommal vettem ecetes ülőfürdőt és igyekeztem kerülni az életős ételeket, több-kevesebb sikerrel.
Remélem, beválik nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!