Fogamzásgátló abbahagyása utáni tünetek mitől függnek?
Sziasztok! Nagyon pattanásos volt a bőröm és ezért 16 évesen Dienille nevű fogamzásgátlót írt fel nekem a nőgyógyászom.(7hónapig szedtem) Ettől azonban megromlott a párkapcsolatom, mert teljesen megundorodtam a szextől :S. Ezen kívül többször volt hüvelygombám is volt. Nőgyógyászom azt ajánlotta, hogy váltsunk gyógyszert. Most Jangee nevűt szedek, de ez sem válik be. A nemi vágyam most is a nullán van. (Pedig szeretem a barátomat az életemnél is jobban.) Ezen kívül sokszor rám jön sírás szinte mindentől. Szóval eldöntöttem, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót. Egy életre elegem lett belőle.
Ki mit tapasztalt az abbahagyás után? Hallottam már fogyásról, hízásról, hajhullásról stb. Ezek szeirntetek nálam is jelentkezhetnek vagy csak azoknál akik hosszabb ideig szednek fogamzásgátlót? És a szexuális vágyam mikor jön vissza? A pattanások amik a gyógyszertől elmúltak visszajönnek vagy azért azoknak legalább jót tett? Köszönöm annak aki ír, de baromságokat köszi nem kérek :)
Köszi a választ! :)
Te mennyi ideig szedted a tabit?
A kérdéseidet szinte lehetetlen megválaszolni! :) Minden szervezetfüggő.
Én Lindynette20at szedtem majdnem 5 évig. Amikor elkezdtem szedni, rögtön beállt a mensim, nem fájt, kevés volt és csak pár napig tartott. Nem híztam, nem fogytam. Pattanásos sosem voltam, úgyhogy ez ekkor sem változott. Viszont amikor abbahagytam, bár azonnal megjött, de iszonyú fájdalmaim voltak és azóta is vannak, nem segít semmi. Aránylag normális a ciklusom, 28-32 nap között váltakozik. A hátam kezdett el pattanásosodni, az arcom továbbra sem. Hajam nem hullik, most sem volt súlyingadozás.
Nem lehet biztosat mondani, hogy milyen tünetek fognak megjelenni nálad, ha megjelennek egyáltalán.
Sajnálom, hogy 16 évesen már belekerültél ebbe az ördögi körbe (ahogy anno én is). Azt még jobban sajnálom, hogy az orvosok előszeretettel írják fel.
El se lehet mondani, hogy mennyire rosszat tesz a szervezetnek a fogmazásgátló. A szerencse az, hogy te "csak" hét hónapja szeded, és bölcs döntés, hogy legalább gondolkozol rajta, hogy abbahagyd.
Igazából ebből a szempontból mindegy is, hogy milyet szedsz, mire váltasz, ez a probléma csak akkor fog elmúlni, ha leteszed és kiüríted a szervezetből. Ez neked nem lesz annyira nehéz, mint sokaknak, akik éveken keresztül szedték.
Az, meg hogy egy előző hozzászólónak 4 hónapig nem jött meg, miután letette, arra utal, hogy nagoyn felborította a szervezetét a mesterséges plusz hormon, még belegondolni is rossz, hogy mi lesz akkor, ha gyereket akar majd egyszer...
Te még nagyon fiatal vagy, most még a kezedben van a lehetőség, hogy kitisztísd a szervezeted.
Egyébként nekem is mindig gombám volt a fogamzásgáltótól, és én se kívántam a sexet. Én letettem, és életem egyik legjobb döntése volt.
De hogy nálam okosabb emberektől láthasd, hogy miket okoz, hogy lehet tőle megszabadulni, belinkelek egy általam sűrűn "fellapozott" oldalt, ahol a következő cikk jelent meg: [link]
Sikeres leszokást kívánok!
Köszi mindenkinek a választ! :)
Én is abban reménykedem, hogy még fiatal vagyok és talán az a 7 hónap nem olyan sok. De rettenetesen félek, hogy mi lesz miután abbahagyom, mert sokan még a mellékhatások ellenére is visszatérnek a gyógyszerhez az abbahagyás utáni tünetek miatt :S
Na sziasztok! Gondoltam írok hátha valaki ezt később olvassa és kíváncsi, hogy mik lettek a reakcióim.
Most telt le 3 hónap az abbahagyás óta (a doki, azt mondta 3hónap alatt teljesen elmegy a hatása).
Hát sírni nem sírok már. És úgy minden kicsit jobb, de a szexuális vágyam közel sincs a gyógyszer előttihez.:( A súlyom látszólag nem változott. Pattanások viszont jöttek ki, és ezért most a bőrgyógyász által írt gyógyszert szedem. (próbáltam már korábban is de ez csak csökkenti, nem szünteti meg teljesen a pattanásokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!