Hogyan értelmezzem a felhasználási időt a NuvaRingnél?
A dobozon az áll, hogy 2013 májusáig jó, viszont írják azt is, hogy 'Ne használja a NuvaRing-et, ha azt több mint 4 hónapja váltotta ki, vagy ha elmúlt a lejárati idő. A kiváltás és a lejárat időpontja is fel van tüntetve a dobozon és a tasakon is.'
Ezt nem igazán értem..Márciusban váltottam ki, de időközben történt egy s más, ezért még nem tudtam felhasználni..ezek szerint a 2. és a 3. gyűrűt dobjam el vagy mi? A gyógyszertárban is ugyanúgy hűtőben tárolták, mint én itthon, szóval nem igazán értem, hogy ez mire vonatkozik..
A 4 hónapos határidőt arra alapozzák, hogy a többség nem feltételen tartja hűtőben, vagy megfelelő körülmények között, és így csak 4 hónapig "szavatos".
De ha végig hűtőben tároltad, akkor (elvileg) a lejárati dátumig jó, hisz ahogy írtad a gyógyszertárban is ugyanúgy hűtőben tárolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!