Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Remtortenetek a fogamzasgatlor...

Remtortenetek a fogamzasgatlorol, ti mit tapasztaltatok?

Figyelt kérdés

Olyanokat hallotam hogy valkinek soha nem allt vissza a menzesze,es minden honapban injekciora kellet jarjon.

Abbahagyas utan csokkenti a teherbe eses eselyeit?Nagyobb esely van arra hogy rendellenesessegel szulessen a babad utanna?

Mennyi ideg kell szedni,hogy nagy karokat okozzon a szervezetben?A valaszokat elore is koszonom!(Bocsanat nincs modom ekezetekkel irni)

2011. ápr. 17. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Nekem a fogamzásgátló egy SZIMPLA KISKANÁLLAL az egész családomat kiirtotta, és majdnem engem is, de akkor megjött a kommandó, Arnold Schwarzeneggerrel.
2011. ápr. 17. 20:54
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezek a történetek az első (40-50 évvelezelőtti tablettákra voltak igazak és a köztudatban maradtak.

Ma is előfordul,hogy akinek előtte is problémái voltak, annak utána is lesznek. De a nők nagy többsége nem tapasztal mellékhatást (miután megtalálta a neki megfelelő tablettát) és semmi gondja nincs a leállás után.

én 30 éve szedek tablettát, háromszor hagytam abba, 3 gyereket szültem. semmi gondom nem volt

2011. ápr. 17. 20:55
 3/12 Tinker Bell ***** válasza:

"Remtortenetek" ezzel a szóval megküzdöttem. De meg lett! :)

Szóval.

1.) Ilyen nincs. Az nem a fogamzásgátlótól van, hanem hormonzavartól.

2.) Abbahagyás után elképzelhető, hogy rögtön nem esel teherbe, mert érződik a gyógyszer hatása.

3.) Ez a fogamzásgátlók "életének" az elején volt valószínű, amikor még nem voltak olyan szakszerűen kifejlesztve, mint ma. Ez a mai tablettáknál már nem jöhet szóba.

4.) Erről az orvosok közt is megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja, hogy érdemes hosszabb szedés után szünetet hagyni, majd ha szükséges, akkor ismét elkezdeni. Van aki azt állítja, hogy a mai fogamzásgátlók nem okoznak problémát és abbahagyása után azonnal teherbe lehet esni.

2011. ápr. 17. 20:58
 4/12 A kérdező kommentje:
koszonom
2011. ápr. 17. 21:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Azért vannak kockázatai.Egyrészt trombózis,másrészt mellrák.
2011. ápr. 17. 23:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Olvasgass a teherbeesős fórumban itt.

Én nemrég hagytam abba a tablettát, egyelőre még nem sikerült tankönyvi ciklust produkálnom, kicsit rosszabb lett, mint a tabletta előtt volt (37-45 nap). Babát szeretnénk, csak reménykedem, hogy visszaállt rendesen a peteérésem.

Amúgy nekem nem egy barátnőm van, akik a tabletta letétele óta próbálkoznak babával, és nem jön össze nekik, vagy mindenféle hormonproblémájuk lett (mondjuk csak gyógyszeresen tudnak menstruálni, vagy egy évben magától max 2x jön meg nekik...)

De van ellenpélda is, ismerek olyan lányt is aki a tabi letétele után közvetlenül megszakításos módszerrel terhes lett és ma már egy kislány boldog anyukája.

2011. ápr. 18. 07:47
 7/12 anonim ***** válasza:

"Tisztelt Doktorúr!

Azt szeretném megkérdezni,hogy igaz-e hogy a fogamzásgátló abbahagyását követő első hónapban magasabb az esély arra,hogy teherbe essen valaki? Ezt mondta az orvosom és sok helyen olvastam.Mert addig el volt nyomva a peteérés és olyankor felszabadul,hogy nincsenek mesterséges hormonok és ezért könnyebb a teherbe esés? Ebben van valami igazság vagy csak kitaláció?

Köszönettel: Hegedűs Tímea

Erről sokat tudnának mesélni a meddőségi rendeléseken kedves Tímea. Igaz lenne ez, ha csak olyan emberek szednének fogamzásgátlót, akik alkalmasak a szedésre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc"

Kiemelném a "meddőségi rendeléseken" részt. Bizony gyakrabban előfordul, mint gondolnák a nők, hogy tabi után nem akar visszaállni a normális peteérés.

2011. ápr. 18. 14:06
 8/12 A kérdező kommentje:

Meg egy kerdest hozza fuznek ha esetleg olvassa meg valaki.Ha 2-3ev mulva szeretnek babat,hagyjam abba most vagy a csak mikor minden keszen all,es johet a baba.

Hogyan lenne nagyobb eselyem hogy egesseges gyerekem legyen,es elkeruljem a sikertelen probalkozasok hosszu sorozatat?

2011. ápr. 18. 14:37
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem lesz beteg a baba a fogamzásgátlótól. Viszont ha babát tervezel, akkor szerintem előtte fél évvel hagyd abba.
2011. ápr. 18. 14:59
 10/12 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátlónak rengeteg mellékhatása lehet, csak ezt a gyógyszeripar eltitkolja, hiszen nagy üzlet, talán a legnagyobb.

Rengeted sikertelen babaproject, próbálkozás, más, egészségügyi kockázatok, trombozisveszély, 10 évvel később kialakult mellrák, stb.

Az emeberi szervezet működéséhez hormonok járulnak hozzá.

Hogyan várhatod el, hogy jól működjön, ha kintről műhoronokkal árasztják el?

A kulcsszó az óvszer.

Itt egy jó kis összefoglaló cikk, alatta érdemes a hozzászólásokat elolvasni:

[link]

Remélem tudtam segíteni.

2011. ápr. 18. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!