Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha valakinek abortusza volt...

Ha valakinek abortusza volt fiatal korában (16 évesen), akkor mennyi az esélye, hogy lehet még gyereke később?

Figyelt kérdés

A magzat 12 hetes volt.

Sok esélye van ugye?

(támadó kommenteket nem kérek, köszönöm, erre az egy kérdésre szeretnék választ kapni)

2011. ápr. 6. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
sztem annyi mint bárki másnak ...nekem volt,sajnos..nem vagyok rá büszke,de rá öt évre terveztünk babát,és egy éven belül sikerült.
2011. ápr. 6. 15:18
 2/11 anonim ***** válasza:

Simán lehet még (vannak extrém esetek, mikor egy abortusz komolyan befolyásolhatja a későbbi gyermekvállalást, de erről az orvos ad tájékoztatást az abortusz után) gyereke.

Nem befolyásol szinte semmit.

Nyugi.

2011. ápr. 6. 15:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Gondolom itt a művi abortuszra gondolsz, nem a spontánra. Ha nem volt komplikációja a műtétnek, akkor normális esélye van. De ugye azt, hogy tényleg minden rendben volt-e, nem lett-e túl mély a kaparás, tehát nem roncsolták feleslegesen a méh falát, azt csak a műtétet végző orvos tudhatja.
2011. ápr. 6. 15:19
 4/11 anonim válasza:
6%
Ha nem volt semmi komplikáció a műtét során és utána se mondott semmit a doki, akkor 50-50%.
2011. ápr. 6. 15:20
 5/11 anonim ***** válasza:
50-50 igen vagy nem.Ha azt mondom,hogy 100-ból 1 embernek nem lehet gyereke és az az 1 te vagy nem fog vigasztalni a "statisztika"(lövésem sincs milyen statisztika van erröl,hasraütöttem és írtam). Ha lett volna valami probléma az orvos közölte volna.Ugyanannyi esélyed van rá mint bárki másnak akinek nem volt abortusza.De azt tudomásul kell venni sajnos,hogy teljesen egészséges pároknál is(ahol nem volt abortusz és egyéb probléma)elhúzódhat akár évekig mire megfogan a baba:(.Ne keseredj el ha nem jön össze majd pár hónap alatt.
2011. ápr. 6. 15:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Ma már az abortuszt nem kaparásnak nevezik és nem is úgy végzik.Szerencsére vákummal végzik az ilyen beavatkozást,igy a méh falának sérülése lényegesen kissebb mint évekkel ezelőtt volt.Nekem is volt terhesség megszakitásom,de ma már egy 5 éves kislány anyukája vagyok.Nyugi,biztosan lehet a későbbiekben gyermeked!;)
2011. ápr. 6. 15:30
 7/11 anonim ***** válasza:
*Még annyit,hogy nekem is majdnem 12 hetes volt a magzat,ez semmit nem befolyásol.Amikor pedig eldöntöttük,hogy na jöhet a baba,nagyon hamar várandós is lettem :).
2011. ápr. 6. 15:33
 8/11 A kérdező kommentje:
huhh, megnyugtattatok, nagyon köszönöm! :)
2011. ápr. 6. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:
A művi megszakítás egyik kockázata, hogy ki kell tágítani a méhszájat, hogy ki tudják üríteni a méhet. Ha a záróizomzata megsérül, akkor inkább a koraszülés veszélye lesz nagyobb. Ma már lamináriával (több órával a műtét előtt a méhszájba helyezett nedvességtől lassan megduzzadó pálcika) tágítanak, ha valaki nem szült természetes úton, ezért kevesebb az ilyen gond. A vákuum-szívócsőtől is ritkább a méhsérülés, de nem zárható ki, ha lett volna, vszínű tudnál róla. A reális veszély még a műtét utáni fertőzés. Egy gyulladásos folyamat után maradhat vissza hegesedés, összenövés, mely elzárhatja a petevezetékek nyílását, ezért nem jut el a méhbe a petesejt ill. egymáshoz az ivarsejtek. Ez a meddőség. Saját petesejt leszívásával segítséggel így még lehet saját gyerek (csak nehezebben jön esetleg össze). Ezért kell nagyon vigyázni a higiéniára a műtét után, és azon kívül is. Sokszor sajnos nem derül ki az ok, hogy miért nem jön létre a fogamzás. Az esély mindenre megvan. Az indokoltnál jobban ne aggódj, a szorongás is lehet akadály. Sok sikert!
2011. ápr. 6. 17:00
 10/11 anonim ***** válasza:

6.-nak: de, az abortuszt ma is kaparással végzik, igaz, először vákuummal kiszippantják, amit ki lehet, azután végigkaparják egy speciális (küretkanálnak hívják) eszközzel a méhfalat, hogy biztosan eltávolítsanak mindent, nehogy az problémát okozzon a későbbiekben.

Kérdezőnek: aláíratnak minden műtétre jelentkezővel egy nyilatkozatot, hogy tudomásul veszi, hogy a műtétnek kockázata van stb., de ha a műtét után nem mondtak semmit, hogy komplikáció lett volna, nyugodt lehetsz, ugyanannyi esélyed van, mint bárki másnak.

Komoly gondok ált. a 3. illetve többedik művi vetélés után vannak, akkor sem a teherbeeséssel, hanem a magzat kihordásával. De neked ettől nem kell tartanod :)

2011. ápr. 6. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!