Miért nem tudok tampont felhelyezni?
Szia! Próbáld úgy felhelyezni, hogy az egyik lábad megemeled pl. felteszed a WC-re, és próbáld ellazitani az izmaidat.
Kezdetben használj mini tampont. Ha gyenge a vérzésed akkor inkább betétet ajánlanék.
én úgy tudom, hogy tampont szűz lányok is használhatnak, én is használtam szüzen.
szerintem csak az a probléma, hogy félsz még, mert ismeretlen területen jársz, legelőrször én is így voltam:) próbálj meg ellazulni, esetleg valami kellemes, izgató dologra gondolni, az segít.
egyébként meg attól ne félj, hogy fáj felhejezni tampont, és gyorsan meg fogod szokni!
megnyugtatás képpen olvasd el ezt is:
"A tévhitekkel ellentétben a szűz lányok is használhatnak tampont. A menstruáció idejére, az azt megelőző hormonális folyamatok eredményeként a szűzhártya már kb. ujjnyira tágítható. A szűzhártya nem egy merev lemez, hanem egy rugalmas nyálkahártya redőzet, melyen rendszerint egy nyílás található. Ezen keresztül távozik a menstruációs folyadék is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!