Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » HPV vírusfertőzés esetén...

HPV vírusfertőzés esetén tényleg az a megoldás a visszafertőzés megelőzésére, hogy gumit használunk, amíg meg nem gyógyulok?

Figyelt kérdés
Enyhe HPV-m van. A párom is vizsgáltassa meg magát? Mivel ez visszatérhet, ezért nem igazán tudom, hogy neki is kell kezeltetnie magát (már ha van valami kezelési lehetőség), vagy csak erősítsük az immunrendszerünket?
2009. febr. 28. 01:03
 1/3 anonim ***** válasza:
mindenképpen kell kezeltetni mindkettőtöket, és csak is kizárólag gumival szabad csinálni a dolgokat addig ameddig mindketten rendbejöttök. a pasidnak igazából tök mindegy hogy van-e ilyenje vagy nincs, mert a pasik csak hordozzák a betegséget, én úgy tudom hogy bajuk nincs tőle. van rá gyógymód, sétálj el a dokihoz ő majd segít.
2009. febr. 28. 01:10
 2/3 anonim ***** válasza:
A HPV kezelhető, de nem gyógyítható. Ez azt jelenti, hogy tünetmentes lehetsz, de ettől te még hordozó leszel, ahogy a barátod is. A férfiakon nincs semmi hatása a HPV-nek elvileg, csak ők is hordozókká válnak és ha lesz más partnerük, nekik is átadhatják a HPV-t. Persze a kérdésed jogos, hisz ha téged kezelnek és őt nem, akkor téged folyamatosan visszafertőzhet. Szerintem orvost kellene megkérdezned. Én úgy tudom, hogy bizonyos esetekben már a nemi szervek érintkezése is okoz HPV-t, tehát az óvszer sem véd 100%-ban. Én bevonnám őt is a kúrába.
2009. febr. 28. 11:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A rossz hír az hogy ezt nem lehet kezelni, nincs rá gyógyszer. Viszont az immunrendszer erősítése segíthet, és akkor talán elmúlik. És sajnos a gumi sem nyújt segítséget, mert már a nemi szervek környéki bőr érintkezésével is terjedhet. Tehát annyit tehetünk, hogy reménykedünk, hogy elmúlik.
2009. márc. 1. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!